NIEUWSTeufel

Update Teufel T-Serie luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 31 oktober 2012 | Teufel

Teufel Audio presenteert opnieuw een upgrade binnen zijn line-up. Kort na de introductie van de Ultima 40 Mk2 en de upgrade van het kleinere broertje naar de Ultima 20 Mk2, presenteert Teufel de nieuwe versies van zijn stereo luidsprekers uit de T-serie. De nieuwe T 300 Mk2, T 400 Mk2 en T 500 Mk2 zijn per direct verkrijgbaar.

De geluidstechnici bij Teufel hebben bij de akoestische afstemming van de nieuwe T-serie bewust op de omgeving van de luidsprekers gelet; in moderne woonruimtes is vaak een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Ook bij de opbouw van de boxen heeft men hier rekening mee gehouden. Zo werd de basafstemming van de T-serie geoptimaliseerd, waardoor de boxen ook dichtbij de muur kunnen worden geplaatst. De ontwikkelaars optimaliseerden ook andere details, zoals de positie van de drivers en vooral de hoge bandbreedte van de midrange driver. De T-serie levert hierdoor volgens Teufel een verbeterde harmonieuze, niet opdringerige geluidsbeleving.

Nieuwe Tweeter
Ook de gebogen voorkant van de behuizing van de luidsprekers is nieuw, en niet alleen een optische verandering. Dit design heeft namelijk ook een akoestische functie. De looptijd wordt gecorrigeerd door de iets naar achter geplaatste tweeter. Deze aanpassing perfectioneert de impuls- en spraakweergave in combinatie met de midrange driver en de woofer. Het is voor de eerste keer dat de iets naar achteren geplaatste tweeter nu ook bij de boekenkastluidspreker T 300 Mk2 zo wordt gebouwd. De holronde vormgeving van de tweeter minimaliseert reflecties en de iets naar achter geplaatste tweeter optimaliseert de horizontale afstraling. Zo komen de akoestische centra van de tweeter en de midrange driver dichter bij elkaar.

De nieuw ontwikkelde tweeter van de T-serie klinkt dankzij een geventileerde dome tweeter en een verbeterde waveguide transparant, en bereikt een betere afstraling, aldus Teufel. De afzonderlijke chassis werden met de Klippel-meetmethode op hun kunnen geoptimaliseerd: de woofer is met het hoogkwalitatieve kevlar/fiberglas membraan en een extra elastische ring uitgerust. De midrange driver is met een licht cellulose-membraan uitgerust. De frequentieverdeler met folie condensators die storingen voorkomen, is in deze prijsklasse zelden te vinden en overtuigt met een harmonisch samenspel van de 2-kanaals (T 300 Mk2) en 3-kanaalssystemen (T400 / T500 Mk2).

Design
De membranen, chassis-behuizing, voorkant en behuizing zijn qua kleur beter op elkaar afgestemd en geven de T-serie een modern, zelfbewust uiterlijk. Een bijzondere optische highlight: de losse afdekkingen van de chassis worden magnetisch bevestigd. Zichtbare en storende bevestigingsgaten zijn daardoor niet aanwezig.

De nieuwe T-serie is per direct verkrijgbaar via teufelaudio.nl tegen de volgende prijzen: T 300 Mk2 voor € 299,99, T 400 Mk2 voor € 599,99 en T 500 Mk2 voor € 749,99. Kijk voor meer informatie en technische details op de website van Teufel. 

MERK

EDITORS' CHOICE