NIEUWSSony

Sony hoofdtelefoons in samenwerking met muziekdivisie


Redactie HiFi.nl | 02 november 2012 | Fotografie Fabrikant | Sony

Tijdens IFA 2012 toonde Sony ze al voor het eerst aan de wereld: de drie nieuwe hoofdtelefoons uit de High End MDR-1 serie. Hoogwaarde geluidskwaliteit, fraai design en comfort. Ontwikkeld in samenspraak met Sony Music Entertainment, waarbij de kennis van actuele muziektrends van bekende namen uit de muziekindustrie het ontwerp sterk hebben beïnvloed.

Dankzij het gesloten ontwerp bieden de drie hoofdtelefoons uit de serie maximale isolatie en een uitzonderlijk basgeluid. Het kritieke subbasgebied van 30-40Hz vormt de basis van huidige muziekstijlen. Dit leidde tot een aangepast ontwerp van de Beat Response Control. De luchtgaten achteraan iedere driver unit zijn ruimer gemaakt om de luchtstroom bij een laag eindgeluid te verbeteren.

Deze grotere openingen laten een vrijere diafragmabeweging toe, vooral in het gebied van de basfrequentie. Dit levert snellere, meer ‘ritmische’ lage frequentiereactie op met betere overgangseigenschappen. Een must voor muziekliefhebbers die houden van droge, natuurlijke bastonen.

De MDR-1 serie komt in drie verschillende modellen: de standaardversie MDR-1R in zwart en zilver, de draadloze versie met Bluetooth MDR-1RBT in zwart en de MDR-1RNC in zwart met digitale ruisonderdrukking.

De modellen zijn vanaf heden verkrijgbaar voor een respectievelijke richtprijs van 250, 350 en 400 euro. Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special.

De MDR-1R.

 

De MDR-1RBT

De MDR-1RNC

EDITORS' CHOICE