NIEUWSParrot

Zikmu Solo komt eind november

De Parrot Zikmu krijgt eind deze maand een kleiner zusje. Net als de originele Zikmu is de Solo een volwaardig stereosysteem, maar dan in één behuizing. En dat alles voor een aantrekkelijke prijs van 799 euro.

De unieke akoestische configuratie van de Zikmu Solo en het door Parrot ontwikkeld algoritme voor geluidsverwerking staan garant voor een optimalestereoweergave. De Zikmu Solo reproduceert virtueel het stereofonische geluidsbeeld van een klassieke configuratie met twee luidsprekers. Met drie platte luidsprekers van elk 20W en een woofer van 40W, levert de Zikmu Solo een totaal vermogen van 100W. De aan de twee zijpanelen gekoppelde middelste luidspreker zorgt voor een natuurlijke geluidsweergave, die perfect over de luisterruimte wordt verdeeld.

Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth technologie, kunt u uw muziek met de Zikmu Solo eenvoudig delen. Door de luidspreker met uw draadloze router te verbinden, krijgt u toegang tot geluidsbestanden op PC/Mac/tablets en netwerkschijven, via de protocollen UPnP en DLNA. Om het gebruik van Bluetooth verder te vereenvoudigen, is de Zikmu Solo uitgerust met NFC-technologie, waardoor apparaten met een enkele beweging kunnen worden gekoppeld. Houd uw smartphone bij de Zikmu Solo en het geluid wordt direct overgedragen.

Behalve draadloze verbindingen, biedt de Zikmu Solo een groot aantal andere verbindingsmogelijkheden: de luidspreker is voorzien van een dock voor iPhone of iPod, zodat u muziek kunt beluisteren terwijl uw apparaat wordt opgeladen. Via een gecombineerde analoge en digitaaloptische lijningang kunt u de luidspreker aansluiten op ongeacht welke bron, zoals een TV, hifikanaal of versterker. Bovendien kunt u uw thuisnetwerk via de geïntegreerde ethernetpoort veilig en stabiel uitbreiden naar plaatsen waar u geen draadloos bereik heeft.

Om de verschillende geluidsinstellingen aan te passen en te navigeren door de geluidsbronnen die op de Zikmu Solo zijn aangesloten, kunt u de gratis toepassing voor iOS downloaden. Hiermee krijgt u niet alleen de beschikking over een volumeregeling en equalizer, maar kunt u tevens de geluidsinstellingen van de Zikmu Solo aanpassen aan de grootte van het vertrek, of navigeren tussen de verschillende geluidsbronnen die op de luidspreker zijn aangesloten.

Door de speciale constructie van de Zikmu Solo en de door Parrot ontwikkelde geluidsverwerking, kunnen de lage frequenties optimaal worden weergegeven. Dit is mogelijk doordat het geluid door de woofer voortdurendgeanalyseerd en digitaal bijgestuurd wordt. De Zikmu Solo corrigeert op die manier natuurlijke afwijkingen van de luidspreker, minimaliseert de harmonische vervorming en kan geluiden tot 30 Hz weergeven. Het resultaat is een compacte luidspreker met verbluffende prestaties.

EDITORS' CHOICE