NIEUWS

Slimme Skube Music Player combineert design en innovatie


Rob Nijman | 18 november 2012

Een van onze collega's van Circuit Cellar, een uitgave van Elektor in de VS en dus een van de nieuwe partners van HiFi.nl sinds de veranderingen afgelopen zomer, wees ons deze week op de Skube, een gave music player die briljante eenvoud en innovatieve leergierigheid in één speaker combineert. 

De Skube is ontwikkeld door onder meer Andrew Spitz, een sound designer en programmeur van het Copenhagen Institute of Interaction Design in Denemarken, die met zijn team een speaker op basis van Arduino bedacht, die het mogelijk maakt muziek te vinden én te delen. Het team dat de Skube gezamenlijk ontwikkelde, bestaat verder uit Malthe Borch, Andrew Nip en Ruben van der Vleuten.

Over het ontstaan en de techniek van de Skube is Spitz door Elektor-uitgave AudioXpress geïnterviewd (dat lees je hier), maar de functionaliteit van het apparaat spreekt voor zich. Althans, als je onderstaande filmpje gezien hebt. In twee minuten wordt duidelijk wat je met de Skube kunt doen, en vooral wat de Skube voor jou doet; muziek afspelen uit een geselecteerde playlist (overgezet vanaf je computer, in playlist-modus), of volledig random op basis van je eigen voorkeuren (discovery-modus). Het speakertje bekijkt namelijk je afspeellijsten in Last.fm en zoekt via Spotify naar vergelijkbare muziek.

Een keer op de Skube tikken is je afspeellijst laten spelen, twee keer opent de deur naar nieuwe muziek via Spotify en de zoekfunctie van de speler. Ook is er de mogelijkheid meerdere Skubes aan elkaar te koppelen om een systeem te maken dat als een soort Transformer als één geheel functioneert, en automatisch shuffelend muziek afspeelt uit de afspeellijsten van de individuele componenten.

Komt er vervolgens op de Skube van een ander een nummer voorbij dat je bevalt, kun je deze met één druk op de knop aan de achterkant (tevens volumeknop!) toevoegen aan je Last.fm. Hebben!

Kijk op onze Luidspreker Special voor meer nieuws

EDITORS' CHOICE