Beter Beeld en Geluid werkt samen met Spoorwegmuseum


Redactie HiFi.nl | 25 november 2012

Beter Beeld & Geluid heeft een bijdrage geleverd aan een nieuwe “wereld” in het spoorwegmuseum in Utrecht. In samenwerking met D-Box uit Canada hebben zij 18 D-Box bioscoopstoelen geïnstalleerd, als onderdeel van een reis door de tijd.

Paul van Vlijmen, directeur van het Spoorwegmuseum: “Met De Vuurproef gaan we weer een stapje verder, het is de volgende fase in beleving. Het verhaal dat in De Vuurproef wordt verteld, gaat over de rol van de trein in de geschiedenis. De trein heeft de wereld namelijk ingrijpend veranderd. Door de komst van de trein konden mensen makkelijker grote afstanden afleggen en werd de wereld een stuk kleiner. De eerste machinist zou je kunnen vergelijken met de astronaut van nu. Dat is wat we willen vertellen.”

Het totaal van beeld, geluid en beweging creëert een “steampunk” sfeer, dat, volgens het museum, een overweldigende ervaring is. Benieuwd naar de reacties van de eerste bezoekers? Bekijk dan hier een filmpje. En kijk op de website van BB&G voor van die gave foto's zoals deze twee.

EDITORS' CHOICE