NIEUWSBose

Bose SoundDock III geschikt voor iPhone 5


Redactie HiFi.nl | 17 december 2012 | Fotografie Fabrikant | Bose

Toen Apple eerder dit jaar de nieuwe iPod, iPad en iPhone 5 aankondigde, zorgde dat voor een licht gevoel van paniek onder producenten van bijvoorbeeld dockingstations. De nieuwe apparaten van Apple hebben namelijk niet langer de ‘standaard’ 32-pins connector, maar een variant met negen pinnetjes. Ook wel Apple Lightning connector genoemd.

 Als tweede fabrikant - na vorige maand al JBL - komt Bose nu met een dock dat geschikt is voor Apple Lightning: de SoundDock Series III. Een apparaat dat niet alleen compatible is met de nieuwe standaard van Apple, maar ook doet wat je mag verwachten van Bose. Fraai vormgegeven, maar met een prima geluid.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het derde model uit de serie die in 2004 het licht zag met de SoundDock. De SoundDock II volgde na de enorme explosie van de iPod en iPhone en voldeed aan de toenmalige technische eisen. Nu Apple de boel op zijn kop heeft gezet met de Lightning connector, was het dus tijd voor een nieuwe update.

Aan de Bose SoundDock Series III hangt een adviesprijskaartje van 259,95 euro. Bekijk het fotoalbum hiernaast voor meer foto's van het nieuwe dock. Meer informatie over de SoundDock Series III op de site van Bose.

Kijk ook eens op de Bose Special

EDITORS' CHOICE