NIEUWSMarantz

Bioscoopgeluid met nieuwe Marantz-versterkers


Redactie HiFi.nl | 19 december 2012 | Marantz

Marantz heeft twee nieuwe home theatre-componenten geïntroduceerd, speciaal ontwikkeld voor de ultieme surround sound ervaring. De componenten zijn de nieuwe voorversterker AV8801 en eindversterker MM8077.

Volgens Marantz is de AV8801 hét nieuwe paradepaardjes van het merk. De 11.2-kanaals voorversterker is uitgerust met veel van dezelfde toonaangevende technologieën en innovaties als de Reference-serie, zoals een enorme ringkernvoeding, de HDAM- en High Current Feedback-technologieën en een stabiel, met koper bekleed chassis. Bovendien is het apparaat voorzien van de nieuwste audio- en videotechnologieën, zoals volledige 4k-ondersteuning, 3D pass-through, drie HDMI-uitgangen en Apple AirPlay, waarmee gebruikers eenvoudig muziek vanuit iTunes kunnen streamen vanaf hun Mac of pc, maar ook rechtstreeks vanaf hun iPhone, iPad of iPod touch.

Dankzij de veelheid aan netwerkmogelijkheden fungeert de AV8801 als een waar home entertainment-centrum met een groot aantal muziekbronnen, zoals de online muziekservice Spotify, NAS-apparaten en toegang tot tienduizenden internetradiostations. De bediening is volgens Marantz een fluitje van een cent met de afstandsbedienings-apps voor iOS en Android.

MM8077 eindversterker
De MM8077 is de ideale aanvulling op de voorversterker. Ook deze nieuwe 7-kanaals eindversterker beschikt over veel van de technologieën uit de Reference-serie van Marantz, zoals de meerlaagse onder- en bovenpanelen voor optimale stevigheid, de high-current ringkerntransformator voor een soepele verwerking van muzikale pieken en de unieke, discrete eindversterkertrap met Current Feedback-technologie. Dit alles zorgt volgens Marantz voor een rijk, gedetailleerd en adembenemend klankveld voor muziek en films. Dankzij het ontwerp van de MM8077 hebben systeembouwers en consumenten alle vrijheid in het opbouwen van hun home entertainmentsysteem. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld voor ieder kanaal kiezen tussen gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde (RCA) ingangen en zo het systeem met maximale flexibiliteit configureren. Dankzij deze innovatie kan elk versterkerkanaal worden ingesteld op de door de gebruiker gewenste ingang.

 

De AV8801 heeft een verkoopadviesprijs van €3299,- en de verkoopadviesprijs van de MM8077 is €2199,-. Beide producten zijn vanaf januari leverbaar, en komen beschikbaar in zwart. 

Kijk ook eens op de Special van Marantz

MERK

EDITORS' CHOICE