NIEUWSGeneva

Geneva introduceert WorldRadio


Redactie HiFi.nl | 27 december 2012 | Geneva

Als Geneva iets nieuws introduceert, spitsen we op de redactie altijd even de oren, als trouwe fans van het Zwitserse merk. Zo ook bij het volgende bericht van importeur Audiac, die de splinternieuwe WorldRadio voorstelt - per direct leverbaar.

De nieuwe WorldRadio is Geneva’s hedendaagse invulling van de klassieke wereldradio, zo meldt Audiac. Gebouwd voor thuis en onderweg ontvangt het als vertrouwd stijlvol ontworpen apparaatje niet alleen alle FM-zenders in kristalheldere kwaliteit, maar biedt-ie dankzij de ingebouwde BlueTooth-ontvanger ook draadloos toegang tot al je muziek, en zijn muziekdiensten als Spotify, Deezer en Internetradio eveneens binnen handbereik.

Je streamt de muziek rechtstreeks vanaf je Apple, Android of Windows8 smartphone, tablet, laptop of PC zonder gedoe met kabels. Ook voor op het nachtkastje is de WorldRadio, net als bijvoorbeeld de XS, een welkome aanvulling. Via het digitale kleurendisplay met aanraakscherm is de ingebouwde wekker makkelijk en snel in te stellen. Uiteraard is de tijd ook af te lezen - het is immers een Zwitsers product.

Achter het gestroomlijnde chassis met geïntegreerde aluminium draagbeugel gaat een sterk stukje techniek schuil. De krachtige versterker en full-range luidspreker moeten voor heldere klanken en een basweergave zorgen die veel rijker is dan de compacte afmeting doet vermoeden - nu hopen dat Audiac meeleest en ons dat zelf eens laat ervaren.

"Met fraaie afstemknoppen aan de zijkant knipoogt de WorldRadio duidelijk naar zijn klassieke voorgangers, maar de fraaie afwerking, uitgebreide functies, Bluetooth ontvanger en oplaadbare lithium accu zijn helemaal van nu."

De Geneva WorldRadio is per direct leverbaar in de kleuren zilver, rood en zwart met een verkoop adviesprijs van €299,-. Kijk ook eens op de Special Page van importeur Audiac, waar bijvoorbeeld onderstaande XS te vinden is, maar naast Geneva ook merken als Arcam, Mark Levinson en Simple Audio.

EDITORS' CHOICE