REVIEWKEF

KEF LS50 Music Emotion

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 13 januari 2013 | Fotografie Fabrikant | KEF

Enige tijd geleden werd ik aangenaam verrast door KEF Loudspeakers met hun model R900, een meer dan forse vloerstaander. Nu KEF zo duidelijk op het trommelvlies stond was een bezoekje aan de KEF stand op de High End Show 2012 in Munchen onvermijdelijk.

Daar werd ik door de Nederlandse vertegenwoordiger letterlijk op een stoel gedrukt, om naar een kleine, net nieuwe luidspreker te luisteren. Met zijn metalen woofer in een vreemde, beetje rose gouden kleur, waaromheen een matzwart gebogen front, viel de LS50 luidspreker optisch in het niet in de grote ruimte. Ik lag niet gelijk naast mijn stoel van opwinding, een Nederlandse collega wel, ik kan op dergelijke grote beurzen niet zo snel een oordeel vellen. Interesse was wel gelijk gewekt en dat blijkt niet onterecht nu ik de LS50 thuis heb staan.

Uit Music Emotion - Oktober 2012

Tijdens het schrijven van de tekst kreeg ik te horen dat de LS50 een EISA Award heeft gekregen. Terecht vraagt u zich misschien af? In de navolgde tekst geef ik daar mijn opinie graag over. "Want mijn eigen oren vertellen mij veel meer dan een EISA epistel over een product", sprak hij lopend naast zijn eigen schoenen met een grote glimlach op het gezicht.

KEF heeft de LS50 uitgebracht om te vieren dat het bedrijf 50 jaar geleden werd opgericht. Wie jarig is trakteert heeft moederbedrijf GPA bedacht en daarom zetten ze de LS50 op de markt tegen een zeer scherpe prijs van net geen 1000 euro per paar. KEF gaat niet terug naar de dagen van weleer, met beroemde namen van units als B139, T27 en B110, maar kiest ervoor de Uni-Q technologie een boost te geven in de LS50. De grotendeels in hoogglans zwart afgewerkte kast, met zijn gebogen matzwarte front meet 302 x 200 x 278 mm. Het is een chique tweeweg basreflexsysteem met een 25 mm aluminium dome tweeter en voor de lage tonen een 130 mm magnesium/aluminium conus.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE