NIEUWSSamsung

Samsung schermt met 110 inch op CES 2013

Voor een overzicht van de interessantste productinnovaties van Samsung op de Consumer Electronics Show afgelopen week, kwam je al bij ons eerdere bericht uit. Maar met het beeld-nieuws van de Koreanen hebben we nog even gewacht tot we er zelf een kijkje konden nemen. Of eigenlijk, twee kijkjes. Want het nieuwe 110 inch monitormonster laat zich nauwelijks in één blik vangen.

De gloednieuwe 85 inch UN85S9 met quad-core processor was al aangekondigd, en is feitelijk ook de belangrijkste introductie van Samsung, althans bij de afdeling beeldschermen. De 4K televisie van het imponerende formaat, te zien op onderstaande foto, moet immers deze zomer naar de markt komen.

Dat was voor het merk echter niet genoeg; er moest op de stand van bescheiden afmetingen (...) ook gepronkt worden met een nog forser paradepaard op UltraHD-gebied: het prototype van een 110 inch 4K-televisie. In bezit van dezelfde technieken en eigenschappen, inclusief de voet die het mogelijk maakt het scherm gemakkelijk te kantelen, maar nog zonder alle nieuwe (Smart TV) features van de 85 inch S9 (want nog een prototype), zoals verbeterde voice interaction (je tv bedienen met je stem) en bediening met handgebaren. 

Kijk voor meer shownieuws op HiFi.nl/CES

EDITORS' CHOICE