NIEUWS

VOCO: Met je stem muziek en video aansturen

Opnieuw een noviteit op de steeds verder uitdijende streamingmarkt: met je stem muziek en video aansturen. Het kan met de V-Zone en V-Spot van VOCO. Of eigenlijk vooral met de speciaal ontwikkelde, op je stem reagerende, app.

VOCO presenteerde de V-Zone en V-Spot twee weken geleden tijdens CES 2013. De V-Spot fungeert meer als bridge tussen een bestaande stereo-installatie of dock en je smartphone of tablet. Daarnaast is het apparaatje voorzien van een interne muziekserver die automatisch detecteert wanneer een iPod, mp3-speler of externe harde schijf is aangesloten.

De V-Zone is per direct leverbaar voor 299,99 dollar.

De V-Spot is een alles-in-een mediaspeler waarop je muziek kunt streamen en die net als de V-Zone een interne muziekserver. Het apparaat is naast een ingebouwde subwoofer, twee woofers en twee tweeters voorzien van vijf Class-D versterkers. De V-Zone is inmiddels leverbaar voor een adviesprijs van 299,99 dollar, terwijl de vanaf eind februari beschikbare V-Spot honderd dollar meer moet kosten. Distributie verloopt via het Belgische House Of Music, meer informatie vind je op de site van VOCO.

De V-Spot is een alles-in-een mediaspeler en komt eind februari op de markt.

Beide devices worden aangestuurd met een speciale app, de VOCO Controller, voor zowel iOS en Android. Daarmee stuur je met je stem niet alleen je eigen muziekbibliotheek aan, maar ook online streamingdiensten of YouTube. Hoe dat in zijn werk gaat, demonstreert Abby Frank van VOCO in onderstaand filmpje aan de collega’s van Home Theater Magazine. In het fotoboek vind je meer foto's van de V-Zone en V-Spot.

EDITORS' CHOICE