NIEUWSSony

Sony introduceert 4K home cinema systemen

In het voorjaar verschijnen de nieuwe thuisbioscoopsystemen van Sony met Blu-ray en het nieuwe Sound Bar-luidsprekersysteem. De systemen zorgen voor uitstekend geluid en zijn via WiFi eenvoudig te verbinden met online diensten, zoals Music Unlimited, en andere apparatuur in de woning. Daarnaast kunnen de nieuwe N-series thuisbioscoopsystemen bestaande Blu-ray films upscalen tot een resolutie van 4K (vier keer Full HD) voor nóg meer detail.

We zagen twee weken geleden op de CES alvast de nieuwe BRAVIA-televisies van Sony, maar de electronicagigant presenteerde in Las Vegas ook een heel nieuwe lijn van thuisbioscoopsystemen plus een Sound Bar-luidsprekersysteem. Deze zijn vanaf april/mei verkrijgbaar in Nederland.

De nieuwe N-series thuisbioscoopsystemen kunnen bestaande Blu-ray films upscalen tot een 4K-resolutie (viermaal Full HD) voor meer detail. Deze Ultra HD-films zijn op elke 4K-televisie te bekijken. Daarnaast heeft Sony extra aandacht besteed aan het geluid van het Blu-ray-thuisbioscoopsysteem.

De stijlvolle luidsprekers zijn uitgerust met Magnetic Fluid Speaker-technologie. Hetzelfde hoogwaardige materiaal wordt ook gebruikt door NASA en zorgt voor zeer accuraat geluid, ook bij hoog volume. De dialogen zijn helder, de muziek is duidelijker en de bastonen zijn dieper en gerichter. De achterluidsprekers hebben surround sound en zijn draadloos verbonden aan het hoofdsysteem.

Het systeem is verder voorzien van een speciale voetbalmodus, die sportliefhebbers thuis een stadionervaring geeft. Het thuisbioscoopsysteem maakt gebruik van akoestische gegevens die in een Braziliaans voetbalstadion zijn opgenomen om het stadioneffect te benadrukken. Om de stadionervaring verder te vergroten kan ook het commentaar van de verslaggever worden uitgezet.

Verder kunnen smartphones en tablets die voorzien zijn van Near Field Communication (NFC) via één simpele aanraking direct te verbinden met het thuisbioscoopsysteem. Zo is muziek van je smartphone direct te beluisteren met uitstekende geluidskwaliteit, want door de Digital Music Enhancer van Sony wordt muziek luisteren via Bluetooth beter. Hoge frequenties, die vaak verloren gaan bij gecomprimeerde bestanden, worden hersteld.

De nieuwe generatie thuisbioscoopsystemen zijn beschikbaar vanaf april, terwijl het HT-CT660 Surround Sound Bar-systeem een maandje later op de markt komt. De prijs van de thuisbioscoopsystemen loopt van 230 tot 900 euro, het Sound Bar-systeem kost je 400 euro.

EDITORS' CHOICE