NIEUWS

Filmpjekijken weektip

Redactie HiFi.nl | 24 januari 2013

Nu de rustige periode tussen half december (de laatste interessante bioscooprelease was The Hobbit, 12-12-'12) en begin januari voorbij is, is het tijd weer eens naar de landelijke bioscoopagenda te kijken.

Zo kun je sinds afgelopen week naar Django Unchained, het nieuwste gewelddadige spektakel uit de koker van Quentin Tarantino, dat momenteel in Amerika de beste box office cijfers haalt binnen QT's oeuvre. Django Unchained draait om een slaaf (Jamie Foxx) wiens heftige verleden met zijn voormalig eigenaren ervoor zorgt dat hij oog in oog komt te staan met de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz).

Schultz is op jacht naar de moorddadige gebroeders Brittle en alleen Django kan hem naar de gebroeders leiden. De onorthodoxe Schultz verwerft Django met de belofte hem te bevrijden als de gebroeders Brittle gevangen zijn – dood of levend... De volledige recensie vind je hier. 

Ook de moeite en sinds vorige week te bezoeken: The Impossible. Op 26 december 2004 ontstond door een zware zeebeving op de bodem van de Indische Oceaan een gigantische tsunami die een groot deel van de kusten in Azië en India overspoelde. Dit natuurgeweld liet ruim 230.000 doden na en talloze gewonden. Nu jaren later is het tijd voor de eerste grote film die een beeld schetst van de verschrikkingen die velen tijdens de ramp hebben doorstaan - al heeft Hollywood er wel schaamteloos een cast van westerlingen voor ingezet...

Deze week zijn er eveneens twee premières die het uitlichten waard zijn. Ten eerste kun je in een select aantal zalen terecht voor Zero Dark Thirty van Oscar-winnares Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), die opnieuw met scenarist Mark Boal samenwerkte om een oorlogsdrama te verfilmen - ditmaal de zoektocht naar en succesvolle jacht op Osama Bin Laden. 

Daarnaast is er, eveneens mooi op tijd voor het prijzenseizoen, weer een film van Paul Thomas Anderson te bewonderen, gemakkelijk één van de beste Amerikaanse regisseurs momenteel actief. Na films als Magnolia en There Will Be Blood is zijn The Master in de bioscoop te vinden.

Wanneer de Tweede Wereldoorlog tot een einde komt, zit Freddies (Joaquin Phoenix) dienst bij de marine er op. Hij probeert richting te geven aan zijn verdere leven, maar dat wil maar niet lukken. Hij drinkt te veel van zijn zelfgemaakte sterke alcohol en verandert dan in een agressieve dronkenlap. Hij blijft doorzwerven totdat hij Lancaster 'The Master' Dodd (Philip Seymour Hoffman) met zijn zogeheten 'the cause' tegenkomt. De volledige recensie vind je hier. 


EDITORS' CHOICE