NIEUWSLiving Voice

Living Voice naar Analogue Audio Products


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2013 | Living Voice

Importeur Analogue Audio Products heeft het Engelse luidsprekermerk Living Voice aan het assortiment toegevoegd. Graag stellen ze het merk bij dezen even voor, en mocht je interesse gewekt zijn is Living Voice ook te vinden op de AZ-show op 16 en 17 februari.

“Voor het combineren met bepaalde buizenversterkers met een laag uitgangsvermogen bestond er nog behoefte aan een luidspreker met een hoog rendement,” vertelt Analogue Audio. “Living Voice maakt een serie luidsprekers met een rendement van 94 dB. Dit betekent dat met 1 Watt vermogen op een luisterafstand van 1 meter een geluidsdruk van 94 dB bereikt kan worden. De nieuwe Simply Italy single ended buizenversterker van Unison Research kan een uitgangsvermogen van 12 Watt leveren. Je kunt je dus voorstellen dat dit ruim voldoende is om met een paar Living Voice luidsprekers een compleet kwaliteitssysteem samen te stellen.”

Living Voice wordt geproduceerd in Engeland, in de buurt van Nottingham, waar ook het platenspeler merk Nottingham Analogue vandaan komt. Living Voice maakt al sinds 1992 dezelfde luidspreker die ze telkens verder verbeterd hebben.

Benieuwd hoe dit klinkt? Kom dan naar de AZ-show waar Wim van Kraanen een paar Living Voice Auditorium 3 weergevers zal aansluiten op een Simply Italy van Unison Research. Ook wordt er dan een tweede set gepresenteerd: een Synthesis A40Virtus buizenversterker, Rosso Fiorentino Volterra luidsprekers en een Space 294 draaitafel van Nottingham Analogue. De akoestiek van de luisterruimte wordt verbeterd door Frank Imholz van RivaSono. Hij zal ook twee keer per dag een lezing geven over het verbeteren van akoestiek in de huiskamer. Ook worden er onder de aanwezigen vier gratis akoestiekmetingen verloot.

Kijk voor meer informatie over de AZ-show, mede mogelijk gemaakt door de HiFi.nl Community, hier

EDITORS' CHOICE