NIEUWSSonos

Sonos introduceert de PLAYBAR


Redactie HiFi.nl | 12 februari 2013 | Sonos

Sonos introduceert haar nieuwste product, de Playbar, een 'soundbar voor muziekliefhebbers'; "HiFi en High-Definition ontmoeten elkaar op de Sonos Playbar," vanaf 5 maart 2013 verkrijgbaar.

UPDATE - DE UITGEBREIDE TEST VIND JE INMIDDELS HIER

Op onze redactie is al een tijdje bekend dat Sonos op het punt staat om een nieuw product te lanceren, nu de SUB alweer meer dan een half jaar beschikbaar is. Er was ons verteld dat er een hardware aanvulling op de kalender van de streamingspecialist stond, maar verdere details bleven geheim - los van de geruchten op internet zo links en rechts, en de afbeelding van de sticker aan de achterzijde die in december al verscheen. Vandaag werd bekend dat het om een soundbar gaat, waar we volgende week overigens meteen een demonstratie van zullen krijgen. 

“Sonos heeft de manier waarop mensen in huis naar muziek luisteren, veranderd. Nu brengen we onze draadloze HiFi-ervaring ook naar de thuisbioscoop”, zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, in de voorbode van die demonstratie volgende week. “De Playbar verandert alles aan de geluidservaring in je woonkamer. Hij combineert een verbluffend HiFi-geluid voor je televisie met draadloze toegang tot alle muziek ter wereld. Op een zeer eenvoudige manier.”

Het alles-in-één ontwerp van de Playbar combineert een zichtbare aluminium rand met een hoogwaardige speakerstof voor een soundbar die zonder subwoofer of speakerkabel is in te passen in elke kamer of audioset. Uiteraard ook in het netwerk van bestaande Sonos-apparatuur toe te voegen. Hij is bijvoorbeeld te koppelen aan een paar PLAY:3's voor een draadloze surround-ervaring. Ook is de set uit te breiden met een subwoofer, maar wel alleen met de eigen SUB van het merk.

Technische details
De Playbar is voorzien van negen individueel versterkte speakers: zes mid-woofers voor een lagefrequentiegeluid en drie tweeters voor detailgeluid. De geïmplementeerde array-luidsprekertechnologie combineert hardware en software voor een breed klankbeeld achter de fysieke soundbar en moet tegelijkertijd een scherp en gecentraliseerd spraakgeluid behouden. Geschikt dus voor film, muziek of games, zo stelt Sonos. We zijn van plan dat snel zelf te ervaren.

De soundbar maakt vreemd genoeg alleen verbinding met je tv via een optische kabel (geen hdmi?) en speelt het geluid af van de apparaten die aan het toestel zijn verbonden, zoals digitale-televisieontvangers, Blu-ray-spelers en gameconsoles. Hij ondersteunt daarbij de gangbare audio- outputformaten inclusief Dolby Digital. Bediening werkt via een reguliere tv-afstandsbediening of met een van de gratis Sonos Controller-apps voor iPhone, iPad, Android, Mac of pc. Voor de bediening zijn overigens ook updates te melden.

De Sonos Playbar is verkrijgbaar vanaf begin maart voor 699 euro via Sonos.com en de geauthoriseerde retailers. Meer informatie, waaronder verdere technische specificaties, is te vinden op www.sonos.com/playbar. We hopen er snel mee aan de slag te kunnen, want we zijn benieuwd hoe de nieuwste Sonos-telg zich verhoudt tot bijvoorbeeld de Cinebar 51 van Teufel, vergelijkbaar in prijs en mét subwoofer, of het TVee Model 30-systeem van Boston dat voor 599 euro eveneens een sub toevoegt. 

Kijk ook eens op de Sonos Special

EDITORS' CHOICE