NIEUWSBlock

Audioblock introduceert PS-100 draaitafel


Redactie HiFi.nl | 18 februari 2013 | Block

Apparaten die er veel duurder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn, we vinden het wel wat hebben. Feit is dat de Audioblock PS-100 draaitafel € 1.199 moet kosten. Als je ‘m zo op foto ziet – wij zagen ‘m ook al in real life op de IFA in Berlijn in september vorig jaar  -, dan ben je toch al gauw geneigd om de prijs van deze vijftien kilogram zware vinylmachine een flink eind hoger in te schatten dan dat.

Opmerkelijk hierbij is de mededeling dat Audioblock slechts 1.000 exemplaren - de productie is genummerd en gelimiteerd - van deze tafel gebouwd heeft. Hoe dan ook ziet de PS-100 er erg fraai uit. Het gebruik van acryl en massief aluminium en de afwerking in hoogglans zwarte lak zijn daar debet aan.

Hoe deze snaaraangedreven tafel klinkt weten we nog even niet, maar het is wel zeker dat het flinke gewicht alvast een stabiele basis vormt voor het geheel. Daarbij blijft de motor fysiek gescheiden van het aandrijfplateau. Motorresonanties kunnen het feestje dus niet zomaar komen vergallen. De tafel kan draaien aan 33 1/3e en aan 45 RPM. Daarbij is er ook een fijnafstemming (+/- 0,10%) van het toerental mogelijk.

Het zware, resonantiearme MDF chassis wordt gedragen door aluminium profielen, die uitgerust zijn met verstelbare spikes. Bovenop het acryl draaiplateau ligt een vilten antislipmat. De plaat die daar dan weer bovenop komt, wordt door middel van de meegeleverde platenpuck stevig tegen het plateau aangedrukt.

Een element krijg je er niet bij, maar de in de hoogte verstelbare en uit één stuk vervaardigde arm biedt ruimte aan een MM- of MC-element naar eigen smaak.

Kijk ook eens op de Special van importeur Look en Listen

EDITORS' CHOICE