ARTIKEL

KNVB Dealershow - Heijmans Sound & Vision en PV Trade


Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Omdat er veel overlappingen zijn in hun assortiment waren het Nederlandse Heijmans Sound & Vision en het Belgische PV Trade gezamenlijk aanwezig om de nieuwe producten van Focal, Myryad, Thorens en Inakustik te tonen en te demonstreren.

Bij Focal waren de meest opvallende nieuwkomers de Electra 1028 BE (2.800 euro/stuk) en de 1008 BE S (1.600 euro/stuk) die nu met de allernieuwste generatie berillium tweeter zijn uitgerust, dezelfde als in de superbe en zeer kostbare Utopia serie. Zeer verfijnde en krachtige weergave, waarbij geen voorkeur voor bepaalde muziekgenres bestaat.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Ook nieuw bij Focal is de Profile 918 in wit (1.300 euro/stuk). We bespeurden de terugkeer van de witte luidspreker ook al bij andere merken, een goede ontwikkeling... De Chorus 800 serie is nu leverbaar een nieuwe kleur, natural genoemd, die zich het beste laat vergelijken met licht geloogd eiken. Fraai!


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

De Chorus 826W tenslotte (999 euro/stuk) is een gelimiteerde jubileumeditie die voorzien is van andere woofers, en daardoor nog beter presteert. Speciaal voor deze uitvoering mochten de ontwerpers de rode lakspuit ter hand nemen die eigenlijk voor de duurdere series gereserveerd is. De 826W is overigens ook leverbaar in satin black.

EDITORS' CHOICE