ARTIKEL

KNVB Dealershow - More Music


Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Natuurlijk was er op de stand van More Music grote interesse in de nieuwe Avalon Time (59.900 euro/stuk) maar omdat de luidsprekers nog geen noot muziek achter de kiezen hadden en dus nog absoluut niet waren ingespeeld stonden ze (begrijpelijk maar helaas) niet aangesloten. Wat wel speelde was de nieuwe Audio Physic Cardeas. Voor dit nieuwe topmodel (18.000 euro/paar) zijn een groot aantal innovaties toegepast, zoals een dubbele kast om resonanties te verminderen, en nieuwe, in eigen huis ontwikkelde luidsprekerunits van aluminium die zwevend zijn opgehangen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Zelfs de conus(!)tweeter is van aluminium, en de met zorg gekozen vorm zorgt voor een zeer brede afstraling en een grotere klankmatige coherentie met de andere luidsprekerunits. Ook in de filtering zijn nieuwe paden bewandeld, waardoor de klankmatige invloed van de verschillende componenten beter te horen en dus te tunen is. Aangesloten op versterkers van Pass Labs en een front-end van DCs wist deze set zelfs in de verre van optimale ruimte een prachtig geluid neer te zetten.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Bij Densen bestond het nieuws uit de B175 geļntegreerde versterker (6.000 euro) die tot aan de eindtrappen volledig is opgebouwd met micro-smd componenten, waardoor een zeer uitgebreide schakeling zonder verlies van geluidskwaliteit toch in een zeer slanke kast kon worden ondergebracht. Ook de met een losse voeding uitgevoerde en dus in twee behuizingen geleverde B275 voorversterker (7.200 euro) is nieuw, en volgens de ontwerper is dit veruit de beste voorversterker die hij ooit ontwikkeld heeft.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

EDITORS' CHOICE