NIEUWS

Overal online TV met de WappZapp App


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2013

De WappZapp App: de uitspraak is een behoorlijke tongbreker, maar de app is desalniettemin onze tip van de dag.

WappZapp is je eigen online tv-kanaal, waarin je kunt kiezen uit een aanbod van gemiste programma’s, YouTube kanalen, weblogs, gratis films en series, online tv-shows en meer. Met andere woorden, televisie wanneer het uitkomt, niet wanneer zenders en adverteerders bepalen wanneer je iets kijkt.

Het huidige WappZapp-aanbod bestaat uit vrij beschikbare video, waardoor bijvoorbeeld RTL geen onderdeel is van de dienst. Het voornaamste doel van de makers is de vrijheid bieden om zelf te kunnen bepalen wanneer je wat kijkt, geboren uit de frustraties van eindeloos rondzappen. De app biedt een overzicht van het online televisie-aanbod, zowel binnen Nederland als internationaal. De redactie achter de app geeft bovendien tips om nieuwe films, series en concerten te ontdekken, maar je kunt ook instellen dat er een melding gegeven wordt wanneer je favoriete programma's beschikbaar zijn. Er is ook een social media-aspect, doordat je kunt ontdekken wat je vrienden kijken, om dat vervolgens via Facebook te delen. 

Toegankelijk is onder meer het aanbod van Uitzending Gemist, SB6, NET5 en Veronica, en content van YouTube en Vimeo. Een ander voorbeeld is de categorie Film, waarin diverse direct te streamen films worden aangeboden. Nog terwijl het nieuwsbericht dat je nu leest geschreven wordt, speelt Hot Shots! op de redactionele iPhone op de achtergrond... En klik je op 'gerelateerde video's', dan krijg je onder meer toegang tot Blow, I Love You Philip Morris en, ehm, Judge Dredd.

Bij Muziek & Concerten vind je op zijn beurt optredens van bijvoorbeeld Jack White, Muse en Elbow. Zoeken in het aanbod blijkt overigens nog wat lastiger; genoemde items laten zich niet altijd terugvinden als je de titels als specifieke zoekopdracht intikt.

WappZapp is beschikbaar voor iDevices, Apple TV, op je computer of via je internet-tv (Samsung Smart TV's of de binnenkort te verschijnen Google TV). De app werkt via internet, er komt geen bluetooth of DLNA techniek aan te pas. Het aanbod is gratis, en de app ook, maar er is een paywall constructie aangekondigd waarin ook betaalde content beschikbaar komt, zoals sportwedstrijden en nieuwe, niet vrij beschikbare films.

WappZapp richt zich vooral op iPhone- en iPad-gebruikers. In het foto-album links krijg je een indruk van de app zoals-ie op de iPad werkt. De app kan overigens ook ingezet worden als afstandsbediening;

De toekomst van televisie? De makers hopen binnen een jaar zo groot te zijn als Veronica... Kijk voor meer informatie op de website

EDITORS' CHOICE