NIEUWSJamo

Jamo introduceert 360-Series in Nederland


Redactie HiFi.nl | 05 maart 2013 | Jamo

Jamo, onderdeel van de Klipsch Group, presenteert een nieuwe serie speakers - Jamo 360. De set vrolijke surroundbollen van het Deense merk spotten we onder meer in Las Vegas, en is nu ook in Nederland bij Jamo-dealers verkrijgbaar.

Deens design laat zich kenmerken door functionaliteit en interactie tussen gebruik en omgeving. In het geval van de opvallend vormgegeven 360 series - de naam slaat uiteraard op 360 graden - betreft het een setje volledig ronde speakers. “Met de Jamo 360 Series introduceren we een unieke geluidsoplossing dat Deens design combineert met Jamo geluidskwaliteit op hoog niveau,” aldus Peter van Ginkel, product manager bij Havoned (officieel distributeur van Jamo in Nederland). "Dankzij deze engineering, ervaren luisteraars een open en eerlijk muzikaal geluid via visueel aantrekkelijke speakers."

Omnipolar Technologie
De 360 S Series is voorzien van de zogeheten Omnipolar Technologie, om het geluid over de ruimte te verdelen. De tweeters geïntegreerd in de 360 Series zijn licht van gewicht en zo groot mogelijk uitgevoerd om in staat te zijn om een krachtig geluid te produceren in een uitgebreid frequentiebereik en muziek gedetailleerd en ruimtevullend weer te kunnen geven - of dat zo is, weten we binnenkort te vertellen, want we hebben alvast een setje besteld ter review.

De nieuwe Jamo-set is verkrijgbaar in de kleuren hoogglans zwart en wit. De speakers zijn voorzien van geborstelde aluminium bases en hoogglans metalen grilles, en zijn vanwege de voeten en stalen basis vrij eenvoudig om te zetten tot speakers voor aan de muur. De kabels kunnen bij elkaar gebonden worden.


Prijs & beschikbaarheid
Jamo 360 bestaat uit drie modellen, waaronder twee satelliet speakers (360 S 25 en 360 S 35) en een center channel speaker (360 C 35). De set is verkrijgbaar in twee 5.0 passieve home theater pakketten:

  • 360 S 35 HCS wordt geleverd met vier 360 S 35 speakers en een 360 C 35 center channel speaker. Consumentenadviesprijs is €999,95.
  • 360 S 25 HCS bestaat uit vijf 360 S 25 speakers. Consumentenadviesprijs van deze set is €679,95.

De Jamo 360 S 35 HCS and 360 S 25 HCS zijn per direct bij geselecteerde verkooppunten in Nederland verkrijgbaar. Als ondersteuning in het laag stelt Jamo de eigen Sub 800 voor. Meer info via importeur Havoned

EDITORS' CHOICE