NIEUWSPioneer

Gapless playback in Pioneer update netwerkspelers N-30 en N-50


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2013 | Pioneer

Pioneer heeft een gratisáfirmware-updateáop de markt gebracht voor de N-30 en N-50 netwerk-spelers.áDe firmware-update omvat verbeteringen op het vlak vanágapless playbackáen een uitbreiding van de ondersteunde muziekbestanden. Zo worden voortaanáApple Lossless en AIFFáondersteund.

"Veel van onze klanten zijn Apple gebruikers," vertelt Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. "Het toevoegen van zowel AIFF als Apple Lossless stond hoog op hun verlanglijstje. Door ondersteuning te bieden voor deze digitale bestandsformaten met hoge resolutie krijgen audioliefhebbers de flexibiliteit die ze zochten."

Het gebruik van HD-media neemt toe en de beschikbaarheid van lossless bestanden voor digitale muziek wordt groter. Deze bestandsformaten leveren een zuiverder en meer gedetailleerde geluidsweergave en zorgen voor een sterk verbeterde luisterervaring. Zowel Apple Lossless (ALAC) als het AIFF-formaat zijn populair in dit domein.

Ook niet onbelangrijk: gapless playback is beschikbaar voor alle ondersteunde lossless formaten - WAV, FLAC, AIFF en ALAC. Dit verbetert de luisterervaring omdat de opeenvolgende muzieknummers afspelen zonder tussenpauzes, wat vooral prettig is voor (de beleving bij) concerten en andere live-opnames. Updaten kan via de Pioneer website.

Lees meer over deze in 2012 ge´ntroduceerde netwerkspelers

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Achtergrond: Amerikaanse Polk Audio wil Europa in
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »