Primeur Monitor Audio op Nationale AV-dagen


Redactie HiFi.nl | 25 maart 2013 | Monitor Audio

Voor de Nationale AV-dagen lanceerden we onlangs HiFi.nl/nationale-avdagen, waar alle deelnemers en hun demonstraties overzichtelijk bij elkaar staan. Monitor Audio Nederland spotte de Special Page, en stuurden ons hun plannen voor het AV-weekend.

Primeur voor de show is allereerst de Oxygene serie van Roksan. Het merk is namelijk een samenwerking aangegaan met de bekende Deense ontwerper Bo Christensen, de man achter het merk Artora - een merk wat eerder op de Nederlandse markt is geweest, maar niet succesvol was. Roksan heeft het ontwerp gekocht en vervolgens technisch compleet veranderd en aangepast aan de eigen standaards, de modellen voorzien van een metalen behuizing, en met gebruik van high-end componenten verder ontwikkeld.

Het resultaat, zo vertelt Monitor Audio, is "fantastisch; een zeer solide, geweldig klinkende versterker, die er waanzinnig uitziet (het formaat van een LP hoes). De ervaring begint al als je de doos opent." De serie wordt overigens de komende tijd uitgebreid met een CD speler, CD transport, DAC en Streamer.

Enkele specificaties van de versterker: 150 Watt aan 4 Ohm, 75 Watt aan 8 Ohm, en 16 kanalen Bluetooth inputs voor iPhones, iPads, smartphones, tablets. Kun je dus op een feestje iPhone-muziek van zestien verschillende laten spelen.†

De Oxygene Serie wordt gedemonstreerd met de Monitor Audio Gold GX serie, de GX 50, GX 100, GX 200 en GX 300. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe MASS serie van Monitor Audio, waarvoor elektronica van Onkyo aangewend wordt.†

De Leema Elements serie is eveneens aanwezig, en wordt gedemonstreerd met de Monitor Audio Apex Serie. Verder zijn er de Airstream WS100 draadloze luidsprekers die speciaal zijn ontwikkeld voor audio uit PC, laptop en bijvoorbeeld PDA.

Lees ook onze review van de WS100

De Airstream S300, door Monitor Audio geÔntroduceerd op de CES afgelopen januari, is een compacte, actieve 150W stereo-luidspreker met AirPlay, makkelijk te gebruiken met draadloze technologieŽn.

Tot slot wordt ons medegedeeld dat er draaitafels van Transrotor te vinden zijn, waar we binnenkort overigens een mooie review van hebben, luidsprekerstandaards en Milan Hifi racks van Custom Design, en dat de buren bij Onkyo hun surround en stereo gaan demonstreren met de Monitor Audio Platinum serie. Die ruimte is ingemeten met behulp van de apparatuur van Audyssey Pro.

De beurs zal beiden dagen geopend zijn van 10 tot 18u. Zowel de toegang als de parking zijn gratis, wanneer je je†via deze linkgeregistreerd hebt. Zonder registratie is de entree tien euro. De complete lijst deelnemers†vind je hier.

Nationale AV-Dagen
NH Conference Centre Koningshof
Locht 117
5504 RM Veldhoven
Website

REGISTREER JE HIER

EDITORS' CHOICE