NIEUWS

Update Google Glasses - do we need them?


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2013

"Project Glass van Google zal begin 2013 voor ontwikkelaars beschikbaar zijn. Een jaar later moet de augmentend reality bril ook voor consumenten verkrijgbaar zijn." Dat schreven we afgelopen zomer, dus laten we eens kijken hoe het ervoor staat met de Glasses van de toekomstige wereldheersers van Google.

Wat de consument precies met de bril kan is namelijk stukje bij beetje duidelijker -het liefst gaan we er natuurlijk zelf mee aan de slag-, en er duiken inmiddels steeds meer filmpjes op van de Googles Glasses in de prakijk. 

Google's Sergei Bril Brin

Het filmpje in dit eerdere bericht is destijds door de zoekmachine-geniën zelf uitgebracht, maar er verscheen inmiddels ook een test van The Verge, na een bezoek van een van haar auteurs aan de elfde verdieping van het Google HQ in New York. Eerste indrukken vind je hieronder.

Los van z'n enthousiasme over de mogelijkheden, lijkt hij zich bij voorbaat vooral af te vragen: wie gaat hier in godsnaam mee lopen? In zijn conclusie van het volledige artikel lijkt echter de overtuiging door te schemeren dat Google Glass niet zomaar een tijdelijk en compleet overbodig uitstapje van de internetgigant is, maar er wel degelijk een markt voor is - danwel voor zal ontstaan, zoals ook Apple weet hoe ergens vraag naar te fabriceren.

"Is het voor iedereen? Nee. Moet er nog veel werk aan gedaan worden voor de juiste ervaring en beleving? Jazeker. Maar als ik ter plekke de kans had gekregen de technieken in m'n gewone bril te laten verwerken, had ik daar niet over na hoeven denken. After a few hours with Glass, I’ve decided that the question is no longer ‘if,’ but ‘when?’"

Keerzijde van de medaille is natuurlijk: moeten we deze ontwikkelingen wel willen? Het doet denken aan een quote die volgens de overlevering aan Albert Einstein toegeschreven wordt: "I fear the day that technology will surpass our humanity." Of hij het daadwerkelijk gezegd heeft, daar zijn geschiedkundigen het niet over eens. De strekking blijft echter staan. Met andere woorden: wanneer wordt technologische evolutie sociale devolutie?

Gezellig!

EDITORS' CHOICE