NIEUWS

Filmpjekijken bioscooptips


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2013

We kunnen niet iedere donderdag met een mooie bioscooptip komen -de frequentie van het aantal nieuwe releases per week schommelt behoorlijk, om over de kwaliteit van de films nog maar te zwijgen-, maar vandaag gaan er enkele titels in première die wel degelijk de moeite zijn

Om te beginnen is daar Oz The Great and Powerful 3D, een compleet nieuwe visie op het beroemde sprookje rond de tovenaar van Oz. L. Frank Baum schreef het boek in 1900(!), de eerste verfilming stamt uit 1939 - vooral bekend vanwege de rol van Judy Garland. In 2013 krijgen we eindelijk het perspectief van de tovenaar...

"Voordat de tovenaar van Oz (James Franco) de yellow brick road bewandelde, was hij goochelaar in een circus in Kansas. Zijn naam is Oscar, maar hij wordt Oz genoemd. Met mechanisch vernuft laat hij zijn assistentes zweven voor een verbaasd publiek en tovert hij bloemen uit zijn blote handen tevoorschijn. Buiten het toneel palmt hij zijn assistentes in met een speeldoosje en gladde praatjes. Tot hij dat bij de verkeerde probeert en de sterkste mannen van het circus achter zich aan krijgt. Oscar ontsnapt door in een luchtballon te stappen en weg te vliegen... recht op een tornado af." Lees de recensie hier.

We hadden verwacht deze week ook Hitchcock te kunnen tippen, maar uit de eerste reacties lijkt deze film eigenlijk wat tegen te vallen. Al is een verhaal rond één van de beste regisseurs ooit en met een dergelijke cast (Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Tone Collette, Jessica Biel, ...) eigenlijk gewoon verplichte kost natuurlijk. 

In de recensie op Filmpjekijken.com lezen we onder meer het volgende: "Hitchcock is een boeiend kijkje in het hoofd van de beste regisseur aller tijden. Een sympathiek en geinig filmpje, dat niet genoeg indruk weet te maken om te blijven hangen. Dat had gezien de cast en het bronmateriaal eigenlijk wel gemoeten." Je vindt de volledige review hier.

Tot slot vind je vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen ook The Sweeney, een harde Britse politiefilm gebaseerd op de gelijknamige serie, en met rollen voor Ray Winstone en Damian 'Band of Brothers' / 'Homeland' Lewis. De film verhaalt over een snoeiharde eenheid binnen de Londense politie en hun tegenstanders, zowel in het criminele circuit als bij Interne Zaken.

Een film die ondanks een sterke cast gemakkelijk dertien in een dozijn kan zijn. Dat is echter niet het geval: "Het script is dik in orde, al is dat niet zo vreemd gezien het feit dat John Hodge aan boord is. Hij won een Bafta voor het scenario van Trainspotting, maar schreef bijvoorbeeld ook The Beach en - een eerdere samenwerking met Danny Boyle - Shallow Grave."
Lees de hele recensie hier.

EDITORS' CHOICE