NIEUWSApple

Update Apple streaming muziekdienst


Redactie HiFi.nl | 14 april 2013 | Apple

We schreven er eerder over op HiFi.nl, maar nu heeft het ook een naam: iRadio. Dat is volgens The Guardian hoe de nieuwe streaming muziekdienst van Apple zal gaan heten.

iRadio is in het leven geroepen om het stempel van Apple op de wereld van digitale muziek nog wat vetter in te kleuren. En van de bepalende factoren in dat landschap, Apple's iTunes, viert deze maand haar tiende verjaardag en is 's werelds grootste retailer van muziek.

Streaming blijft op deze manier een factor in de AV-wereld die nieuws oplevert. Zo meldde ook Twitter met Twitter Music te komen om een stukje uit de markt voor streaming audio te halen. Dat doet het bedrijf om alle diensten beter te laten aansluiten op social media. Alhoewel Twitter nog niets heeft bevestigd, is de website wel al in de lucht. En zie ook onderstaand filmpje, van vandaag:

Apple heeft eveneens diverse deals met platenmaatschappijen gesloten voor het uitrollen van iRadio, al is ook hier vanuit het Cupertino-thuisfront nog niets van bevestigd. We houden je op de hoogte!

Kijk ook eens op onze Streaming Special!

EDITORS' CHOICE