NIEUWS

iPlifier versterkt geluid iPhone zonder stroom

Het is een bekend trucje onder gebruikers van een iPhone: je handpalm gebruiken als versterker van het geluid dat uit het luidsprekertje onderaan de telefoon komt. Maar dat moet makkelijker, dacht de Amerikaan Ariel Shtul. Dus ontwikkelde hij de iPlifier, een geluidsversterker voor iPhone 5 die geen stroom verbruikt.

 

De iPlifier is een compacte accessoire, gemaakt van plastic, die het geluid simpel maar doeltreffend versterkt. Via de website Kickstarter zamelde Shtul de afgelopen maand geld in om de iPlifier in productie te nemen. Ruim voor de einddatum – morgen - had de uit Atlanta, Georgia afkomstige iPhone-gebruiker de benodigde 7500 dollar voor een mal binnen.

Of en wanneer de iPlifier ook op de markt komt, of slechts blijft voorbehouden aan de pledgers op Kickstarter, is nog even afwachten. Maar we kunnen ons zo voorstellen dat Shtul de mail niet enkel zal gebruiken voor de kleine duizend aanhangers van zijn plan.

 

Overigens is het idee niet geheel nieuw, in het verleden kwamen vergelijkbare producten op de markt voor iPad en iPhone. Maar nooit zo compact als de iPlifier, die je door middel van een meegeleverde klem aan je sleutelbos kunt hangen.

EDITORS' CHOICE