NIEUWSSony

Sony introduceert receivers met wifi

Met de STR-DN840 en STR-DN1040 brengt Sony twee AV-receivers op de markt die niet alleen het beste op audio- en videogebied moeten bieden, maar ook helemaal bij de tijd zijn, zo stelt het merk.

De DN1040 en DN840 kunnen muziek die opgeslagen is op je smartphone, tablet of pc draadloos streamen. Of je kan loudmuziekdiensten zoals Music Unlimited van Sony Entertainment Network openen. Op die manier krijg je toegang tot miljoenen nummers en honderden thematische kanalen. Via vTuner kun je internetradiozenders van over de hele wereld beluisteren, en de apparaten zijn voorzien van de mogelijkheid om vanaf je iDevice via AirPlay te spelen.

Beide receivers kunnen 192kHz/24bit-audio afspelen, terwijl de DN1040 is voorzien van 4K-upscaling. "Het 7.2-kanaalsgeluid zorgt voor een nieuwe norm voor films en muziek, en HD-Digital Cinema Sound brengt de authentieke akoestiek van de beste Hollywood-bioscopen bij jou in de huiskamer." Dat zien en horen we graag, al zijn we er zelf nog niet mee aan de slag geweest. 

De verbindingsmogelijkheden zijn legio, met ruim voldoende ingangen voor bijvoorbeeld Blu-ray- en dvd-speler, tv, settopbox, gameconsole, SA-CD-speler en andere toestellen. Aan de voorzijde bevindt zich een usb-poort waar je een mp3-speler of een flashgeheugen op kunt aansluiten. Dankzij de ondersteuning voor MHL (alleen op de DN1040) kun je een smartphone of tablet rechtstreeks verbinden met de ontvanger. Op die manier kun je HD-video’s of -foto’s van een mobiel toestel op je tv bekijken.

De twee modellen zijn naast wifi ook voorzien van een nieuw ontwikkeld Rigid Chassis, waardoor ongewenste trillingen resonanties voorkomen worden. Dat zorgt voor solide, krachtige basgeluiden. De adviesverkoopprijs van de nog deze maand op de markt verschijnende DN840 is 450 euro, terwijl de DN1040 - die in juni beschikbaar komt - tweehonderd euro meer moet kosten.

EDITORS' CHOICE