NIEUWSAudioAanZee

AudioAanZee introduceert Auralic Vega DAC


Redactie HiFi.nl | 27 mei 2013

AudioAanZee, de relatief jonge audiospeciaalzaak in Den Helder, staat erom bekend ook in eigen huis ontwikkelde hifi in de showroom te hebben - zoals de AudioAanZee streamers. Maar ze voegen ook graag exotische merken aan het aanbod toe. Daar mogen we nu een Chinese DSD/DXD D/A-converter bijtellen: de Auralic Vega.

Deze DAC speelt alle gangbare formaten en ook Super Audio files DSD en DXD. Evert en Arien van AudioAanZee hebben zelf pas kortgeleden kennis gemaakt met deze DAC, en eens rustig naar DSD files geluisterd op de eigen Ultra Flow muziekserver.

"We waren echt verrast wat deze files met het geluidsbeeld doen. Auralic is een zeer jong bedrijf uit Hong Kong dat vanaf 2008 begonnen is. Hun doel is om met de modernste technieken High End audio producten te ontwikkelen. De DA-processor van Auralic is een heel mooi voorbeeld wat er met de modernste technieken allemaal mogelijk is."

"Dankzij onder andere upsampling naar 1.5MHz in 32 bit en een Femto Master Clock ontstaat er een fenomenaal geluidsbeeld. Deze DAC heeft ons echt verrast en de mogelijkheid om ook nog eens DSD en DXD files af te spelen maakt het helemaal af. De combinatie met onze Ultra Flow muziekserver die ook DSD/DXD files alspeelt is gewoon geweldig. Naar onze bescheiden mening moet u deze DAC echt een keer beluisterd hebben." Bij dezen - we zijn benieuwd! 

Lees hier alles wat je moet weten over DAC's

EDITORS' CHOICE