NIEUWSLG

LG dan tóch de eerste met gebogen oled-tv?

Het lijkt erop dat LG concurrent Samsung een gevoelige tik toebrengt met betrekking tot de introductie van de eerste gebogen oled-tv. Waar beide fabrikanten in januari tijdens Consumer Electronics Show (CES) 2013 een dergelijk toestel presenteerden, lijkt het erop dat die van LG als eerste te koop is in Nederland. Dat kan opgemaakt worden uit een persuitnodiging van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Tijdens CES meldde LG dat het gebogen scherm een beter kijkervaring biedt dan de conventionele platte televisies, simpelweg omdat het menselijk oog ook een bolling heeft. Daardoor zouden, volgens LG, de hoeken van een reguliere televisie verder van het scherm afstaan. Door het beeldscherm iets te buigen, zou de kijkafstand over het hele beeld gelijk zijn. Dat is ook de reden dat sommige (IMAX-)bioscopen een gebogen projectiescherm hebben.

Wat de 55-inch oled-tv moet kosten en wanneer het dan in Nederland verkrijgbaar is, wordt niet vermeld door LG. Wel kondigden de Zuid-Koreanen eerder aan dat de EA9800 in thuisland Korea omgerekend zo’n 10.500 euro moet kosten. Vanuit Samsung bleef het sinds CES erg stil met betrekking tot de gebogen oled-tv. Naar verluidt heeft de productie bij dát Zuid-Koreaanse bedrijf vertraging opgelopen.

Hieronder een korte impressie van het bezoek van de redactie van HiFi.nl aan de stand van LG tijdens CES 2013, afgelopen januari.

EDITORS' CHOICE