NIEUWSBose

Bose introduceert in-ears met noise cancelling en Soundlink Mini

Bose heeft de details van twee nieuwe producten vrijgegeven: de QuietComfort 20, een in-ear hoofdtelefoon met noise cancelling, en de SoundLink Mini Bluetooth speaker. Beide producten komen nog deze zomer beschikbaar.

De QuietComfort 20 is het eerste in-ear model van Bose met de bekende noise cancelling techniek van de Amerikaanse fabrikant. In de oortjes zijn twee minuscule microfoontjes geplaatst die het geluid van buiten meten, waarna de technologie in de oortje dat omgevingsgeluid wegfilteren. De in-ears beschikken over twee standen qua noise cancelling: volledig of in de zogenaamde ‘aware’ stand. Daarmee is bijvoorbeeld wel een toeterende auto of iemand die tegen je praat, te horen.

De hoofdtelefoon is daarnaast voorzien van een geïntegreerde microfoon, waardoor je ook telefoongesprekken kunt voeren door middel van de oortjes. Er zijn twee modellen: de Bose QuietComfort 20 voor Android, Windows en BlackBerry smartphones, terwijl de Bose QuietComfort 20i speciaal ontwikkeld is voor gebruik met iOS-apparaten. Maar schrik niet: beide varianten hebben een adviesprijs van 299,95 euro.

Naast de Bose QuietComfort 20, heeft Bose ook de introductie van de SoundLink Mini Bluetooth speaker bekendgemaakt. Een handzame luidspreker - de Soundlink past met een afmeting van 5 x 17,8 x 5,8 cm letterlijk in je handpalm - die door middel van Bluetooth verbinding maakt met je laptop, smartphone of tablet.

Met een gewicht van 680 gram is de Soundlink Mini precies de helft lichter dan de originele Soundlink Mobile speaker. Bose gebruikt in de draagbare speaker digital signal processing (DSP) om een “uitgebalanceerd geluid op ieder luisterniveau” te creëren.

De ingebouwde lithium-ion batterij is volgens Bose goed voor een speeltijd van zo’n zeven uur. Je kunt de Soundlink Mini Bluetooth al pre-orderen op de site van de Amerikaanse fabrikant voor een bedrag van 199,95 euro.

EDITORS' CHOICE