NIEUWS

BMW biedt als eerste muziekstreaming met rara

Schreven we gisteren al dat muziekdienst rara een samenwerking is aangegaan met Sonos, het is tevens de eerste streamingdienst die - zonder allerlei kunstgrepen tenminste - beschikbaar is in de auto. Mits die auto een BMW uit de 5 Serie betreft en zich in één van de vijf landen bevindt waar de dienst nu beschikbaar is: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en ons eigen Nederland.

Eigenlijk is het bizar dat het nog zolang heeft geduurd voordat directe streaming beschikbaar was in de auto. “Mensen luisteren meer naar muziek in de auto dan waar anders dan ook”, weet ook Jez Bell van rara. “Desondanks is het nog steeds lastig om te genieten van digitale muziek in de auto. Met veertien miljoen beschikbare songs in vijf landen, kijken wij bij rara ernaar uit om deze muzikale eravring te ondergaan in de nieuwe BMW 5 Serie.”

De eerste in-car muziekdienst heeft geen SIM kaart of dongel nodig en je hoeft je telefoon ook niet meer aan te sluiten op het audiosysteem van je auto, rara streamt rechtstreeks in het ConnectedDrive Online Entertaiment systeem van de nieuwe BMW 5 Series. Die verbinding is mogelijk door een samenwerking tussen de Duitse autofabrikant en telecomboer Vodafone. Gebruikers kunnen de muziek streamen in ieder van de nu beschikbare vijf landen, muziek die al beluisterd is blijft offline beschikbaar.

Abonnees van BMW’s ConnectedDrive Online Entertainment kunnen onbeperkt gebruikmaken van de dienst. Niet alleen in de auto, het abonnement behelst ook toegang tot de streamingdienst via het web, iOS, Android en Windows 8 pc’s en tablets in de vijf deelnemende landen: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland. Naar verwachting komt de dienst volgend jaar ook beschikbaar in Spanje.

EDITORS' CHOICE