Fibaro werpt nieuw licht op Z-wave automatisering

Nu in vrijwel ieder huishouden wel een smartphone of tablet aanwezig is, begint ook het grote publiek domotica te ontdekken. Het in Nederland nog niet heel erg bekende Fibaro is één van de merken dat daarvan wil profiteren. Meer specifiek met Home Center 2, volgens Fibaro zelf het meest simpele in elkaar te zetten domotica systeem in de markt.

Home Center 2 maakt gebruik van de zogenaamde Z-wave technologie, een innovatief, draadloos communicatie protocol dat wordt gebruikt in huis automatisering systemen. Z-wave werd voorheen vooral gebruik door techneuten en gadgetfreaks, maar inmiddels zijn er wereldwijd al zo’n 250 bedrijven die toegang hebben tot Z-wave technologie. Door samenwerking en compabiliteit tussen deze producenten, ontwikkelt Z-wave nog steeds door.

Fibaro is één van de pioniers op het gebied van Z-wave. De engineers van de fabrikant hebben Home Center 2 ontworpen en ontwikkeld door het in eigen huis te gebruiken. Door die toepassing in eigen leefomgeving ontdekten ze interessante informatie die ervoor zorgden dat Home Center 2 beschikt over functies die je nog niet vindt bij andere gateways.

Daarnaast legt Fibaro flink de nadruk op styling en kwaliteit. Zo is Home Center 2 gemaakt van solide aluminium en ziet het apparaatje er gewoon goed uit. Er is dus niet per se de noodzaak het “brein van het systeem” - zoals Fibaro het noemt - weg te stoppen in de meterkast. De gateway heeft al enorm veel mogelijkheden en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Aansturing gebeurt door middel van verschillende interfaces, die de Poolse fabrikant heeft ontwikkeld.

Hoe Home Center 2 werkt zie je in onderstaand – uitgebreide – video. Meer informatie over het systeem en de producten van Fibaro vind je op de website van de fabrikant. Of ga eens langs bij Audio TV Centrum aan de Geldropseweg 75 in Eindhoven. Dat heeft de producten van Fibaro demoklaar in de winkel staan.

EDITORS' CHOICE