NIEUWSSony

Sony onthult design en prijskaartje PlayStation 4


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2013 | Sony

Sony heeft vannacht (NL tijd) tijdens een persconferentie in Los Angeles de PlayStation 4 (PS4) onthuld. De laatste nieuwtjes: de nieuwe game console wordt uitgebracht in de kleurstelling “Jet Black”, het systeem is rond de feestdagen verkrijgbaar, en de consumentenadviesprijs zal €399,- zijn. Lees ook onze eerdere berichtgeving over de PS4.

Het ontwerp van de PS4 werd voor het publiek onthuld tijdens de persconferentie van PlayStation op 10 juni 2013 tijdens de start van de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles. Deze week is de PS4 ook te zien in de stand van Sony Computer Entertainment America tijdens de E3, één van de grootste beurzen op het gebied van videogames ter wereld. Hieronder het volledige bericht van Sony. 

klik op onderstaande foto voor de specificaties

Sony PlayStation (in 'Jet Black') vanaf de feestdagen verkrijgbaar voor €399,-

De complete interne architectuur van het PS4-systeem, van de optische drive en stroomvoorziening tot het koelmechanisme, is zo ontworpen dat de behuizing zo slank en licht mogelijk blijft. De flexibiliteit van het ontwerp wordt daarmee drastisch vergroot. De PS4 heeft een eenvoudig maar modern ontwerp dat wordt geaccentueerd door de strakke lijnen en de platte vormgeving. Het oppervlak van de behuizing bestaat uit vier delen. Het lijkt alsof er vier blokken op elkaar zijn gestapeld, waarbij de schijfopening, knoppen, stroomindicator en koelingssleuf in de smalle ruimte tussen de blokken zijn geplaatst. Als het apparaat aanstaat, gloeit de stroomindicator bovenop de behuizing op in PlayStation-blauw.

klik op onderstaande foto voor de specificaties

De voor- en achterzijde van de behuizing staan onder een lichte hoek. Daarmee zijn de stroomknop en schijfopening goed toegankelijk bij zowel horizontale als verticale oriëntering. Bovendien worden de kabels hierdoor mooi verborgen. Dankzij de zwarte kleur en hoog- en matglanzende delen heeft de PS4 een elegante uitstraling, die overal op zijn plaats is.

De randapparatuur omvat een draadloze controller voor de PlayStation®4 (DUALSHOCK®4) en een PlayStation®-camera. De adviesprijs voor de controller is bij de introductie € 59,-. De camera gaat €49,- kosten. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

De eerste software die door softwareontwikkelaars en -uitgevers wordt uitgebracht zijn Destiny™ van Bungie, Inc. in samenwerking met Activision Publishers Inc., Diablo® III van Blizzard Entertainment, Inc., KINGDOM HEARTS III en FINAL FANTASY® XV van SQUARE ENIX, Assassin’s Creed® IV Black Flag™ en Watch_Dogs™ van Ubisoft Entertainment, NBA® 2K14 van 2K Sports, The Elder Scrolls® Online van Bethesda Games Studios en Mad Max™ van Warner Bros. Interactive Entertainment. In totaal zijn direct meer dan 110 titels verkrijgbaar. PS4 wordt dus breed ondersteund door een grote verscheidenheid aan gameproducenten, waaronder veel “indie" ontwikkelaars. Sinds februari 2013 is het aantal aangesloten ontwikkelaars gegroeid van 126 tot 505. Bovendien ontwikkelt SCE Worldwide Studios meer dan 30 titels, waaronder 12 geheel nieuwe IP’s. Daaronder zijn Killzone: Shadow Fall, Knack, inFAMOUS: Second Son, #DRIVECLUB en The Order: 1886.*(1) Van de ruim 30 titels die in ontwikkeling zijn, worden er 20 binnen een jaar na de introductie van de PS4 uitgebracht. SCE zal de PS4 actief promoten als het computerentertainmentplatform van de toekomst, waarbij ook meer randapparatuur en spannende software worden geïntroduceerd.

EDITORS' CHOICE