NIEUWSLG

LG Curved Oled nog in 2013 in Nederland


Redactie HiFi.nl | 19 juni 2013 | LG

Alsof LG meegelezen heeft met het nieuws over 's werelds grootste LED-TV van Sharp waar we gisteren over schreven; vandaag meldt het merk dat we de eerste gebogen televisies van de Zuid-Koreanen voor het einde van 2013 mogen verwachten.

Eerder deze lente leek het er al op dat LG zijn concurrent Samsung voor zou zijn met de introductie van de 'optimaal gekromde' beeldschermen, nu laat het merk weten de release inderdaad nog in het lopende kalenderjaar te mikken.

Frans Hulshof, commercieel directeur bij LG Electronics Benelux, zegt hierover: “LG is een echte frontrunner als het gaat om de ontwikkeling van het beeldscherm. Zo zijn wij het enige en eerste bedrijf dat zowel de platte als de Curved OLED TV verkoopt en brachten wij de 84-inch Ultra HD TV als eerste op de markt. Voor ons hebben de beste televisies levensechte kleuren, een stijlvol design en zijn ze intuïtief te gebruiken. Wij willen mensen verbazen, inspireren en een glimlach op hun gezichten toveren. Of kortom: een ‘life’s good’-gevoel geven.”

De OLED technologie is een van de meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van televisie. De reactiesnelheid van OLED televisie is meer dan honderd keer sneller dan die van LED televisies, waardoor snelle bewegingen nog steeds kristalhelder worden weergegeven.

"De technologie van LG beschikt daarnaast over een secret ingredient om een perfecte beeldkwaliteit te realiseren: de 4-Color Pixel. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt wordt."

De lichte buiging van het Curved OLED scherm heeft de optimale vorm voor de ultieme beeldbeleving. "De natuurlijke vorm van het menselijke oog is bol. Met een gebogen beeldscherm zijn er geen kleine belemmeringen meer die een optimale kijkervaring in de weg staan, zoals visuele vervorming en verlies van detail door de tv-rand. De kijkafstand is over het hele beeldscherm gelijk, waardoor je vanuit verschillende posities het scherm wordt ‘ingetrokken’."

LG’s OLED televisie is dunner dan een smartphone (4,3 mm) en weegt 17 kilo. De transparante voet van de televisie, de Crystal Stand, moet de illusie van een zwevend beeldscherm creeëren. De televisie is aan de achterkant bedekt met koolstofvezel, een duurzaam en sterk materiaal dat gebruikt wordt voor vliegtuigen en super cars. Voor het design werd de Curved Oled TV bekroond met de 'Best of the Best' design award van Reddot.

De Curved OLED televisie wordt nog in 2013 verwacht. De prijs zal dan ook bekend worden gemaakt.

Hieronder een korte impressie van het bezoek van de redactie van HiFi.nl aan de stand van LG tijdens CES 2013, afgelopen januari.

EDITORS' CHOICE