NIEUWSAudiolab

Audiolab Q-DAC goedkoper alternatief voor M-DAC


Redactie HiFi.nl | 20 juni 2013 | Audiolab

De Audiolab Q-DAC is per direct bij de dealers van het merk verkrijgbaar, zo meldt importeur New Transtec. De†kleinere broer van de Audiolab M-DAC,†ontworpen als goedkoper alternatief, moet 98 procent van de M-DAC prestaties gaan bieden, zo luidt het bericht. Wat misschien weer niet in het voordeel spreekt van het driehonderd euro duurdere familielid?

De Q-DAC is voorzien van analoge RCA outputs en een coaxiale en optische digitale output. Daar waar de M-DAC wel het gemak van een afstandsbediening biedt, moet je het bij de Q-DAC zonder doen en geschiedt de volumeregeling middels twee (+/-) toetsen op het front. De Q-DAC is net als de M-DAC leverbaar in het zwart en zilver.

De†Q-DAC is voorzien van de volgende ingangen:

  • 1 coaxiale ingang (192kHz/24-bit)
  • 1 optische ingang (96kHz/24-bit)
  • 1 USB ingang (192kHz/24-bit)

De adviesprijs bedraagd Ä 529,- inclusief BTW. Je kunt vanaf heden kennismaken bij RMR Soundsystems (Soest), H&C Hifi (Venray), de Groef Audio (Groningen), The Hifistudio Number One (Leiden), Alpha High-End (Antwerpen, BelgiŽ) en Sound Center (Ninove, BelgiŽ).

Audiolab M-PWR
Ook verwacht men bij New Transtec de Audiolab M-PWR vanaf medio september te kunnen uitleveren. Deze stereo eindversterker is ontworpen om toegepast te worden in combinatie met de Audiolab Q-DAC en M-DAC en meet dan ook dezelfde breedte en diepte. De M-PWR biedt met zijn 2x40 watt (op 8 Ohm) ruim voldoende voor de gemiddelde luisteraar en is voorzien van zowel single-ended RCA ingangen als XLR gebalanceerde ingangen.†

Ook de M-PWR is net als alle andere Audiolab componenten leverbaar in zowel een zilveren als zwarte afwerking.†De adviesprijs is op dit moment vastgesteld op Ä 499,- inclusief BTW.

Kijk ook eens op onze DAC Special

EDITORS' CHOICE