NIEUWSLinn

Linn Lounge presents… R.E.M. en Akubarik bij Beter Beeld & Geluid

Het is inmiddels een bekend fenomeen, de Linn Lounge presents… serie. Donderdag 4 juli meldt het evenement zich in Zevenbergen, waar in de zaak van Beter Beeld & Geluid, R.E.M. centraal staat. Maar dat is nog niet alles, de muziek van deze Amerikaanse band wordt afgespeeld op het nieuwste paradepaardje van Linn, de Akubarik.

R.E.M. ten tijde van de release van debuut Murmur: Mike Mills, Peter Buck, Bill Berry en Michael Stipe (v.l.n.r.).

Tijdens Linn Lounge wordt muziek van een bepaalde band afgespeeld in de hoogst mogelijke kwaliteit beschikbaar: Studio Master. Ditmaal betreft het muziek van R.E.M., de in 1980 door Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills en Bill Berry in Athens, Georgia opgerichte alternatieve rockband. Hoor alle muziek van deze band zoals het destijds is opgenomen en luister naar het verhaal van een bescheiden groep muzikanten die van grote invloed is geweest op zowel mainstream als underground.

Na het vertrek van drummer Bill Berry in 1997, ging R.E.M. verder als trio.

Het in september 2011 gestopte R.E.M. gezien worden als dé pionier van het alternative rock genre. De band mag gestopt zijn, met hun herkenbare geluid en artistieke ‘vibe’, weten de Amerikanen nog steeds nieuwe fans van alle leeftijden aan zich te binden. Geïnteresseerden wordt een kijkje gegeven in de carrière van de band en aan de hand van muzikale voorbeelden krijgen zij inzicht in de drijfveren van R.E.M.

De muziek van R.E.M. wordt tijdens Linn Lounge in Studio Master kwaliteit afgespeeld op de nieuwe actieve Akubarik luidsprekers.

Daarnaast kun je tijdens de Linn Lounge ook je eigen, bijvoorbeeld op een USB-stick, meegebrachte muziek beluisteren op het systeem van de Schotse fabrikant. Bijzonder is dat de onlangs geïntroduceerde Akubarik actieve luidspreker zal staan opgesteld in de winkel van Beter Beeld & Geluid in Zevenbergen. Medewerkers van Linn en Beter Beeld & Geluid zullen tijdens de informatieve avond proberen al je vragen over de muziek, opnames en apparatuur te beantwoorden. Dat alles onder het genot van een hapje en drankje.

Wil je hierbij aanwezig zijn, reserveer dan snel een plekje door een e-mail te sturen naar info@beterbeeldengeluid.nl.

EDITORS' CHOICE