Audio-Technica lanceert vijf nieuwe open hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 04 juli 2013 | Audio-Technica

Na zes jaar trouwe dienst vond Audio-Technica dat de tijd rijp was voor een nieuwe serie open hoofdtelefoons. Daarbij is het globale concept gelijk gebleven aan dat van de vorige serie, maar er is natuurlijk wel één en ander veranderd/verbeterd…

We spotten de nieuwe modellen overigens in januari in Las Vegas, de reden voor het nieuws nú is de beschikbaarheid op de Nederlandse markt. Volgens het persbericht is deze serie specifiek bedoeld voor de muziekliefhebber die de maximale geluidskwaliteit wil ervaren. Vandaar de keuze voor een volledig open hoofdtelefoon.

De vijf zijn voorzien van nieuwe, grote 53 mm drivers met CCAW spreekspoelen. Grote oorschelpen met zachte, comfortabele oorkussens staan in voor een optimaal draagcomfort. Ook het zelfinstellende 3D-Wing draagsysteem van de tweede generatie draagt hier in belangrijke mate toe bij. ‘Kaalhoofdige gebruikers zullen dit systeem zeer waarderen’, staat er te lezen in het persbericht. Waarom weten we niet zeker. Misschien beschikt de hoofdband over een schedelmassagefunctie?

De verschillende modellen onderscheiden zich onder meer van elkaar door de gebruikte materialen voor de behuizing (kunststof, aluminium of magnesium), door de verschillende kwaliteiten van het magneetmateriaal en door het koper dat gebruikt wordt in spreekspoelen en in de bekabeling.

De goedkoopste van het vijftal is de ATH-AD500X (€ 179). De duurste is de ATH-AD2000X, die € 1.099 kost. Daartussen heb je dan nog de ATH-AD700X (€ 239), de ATHAD900X (€ 379) en de ATH-AD1000X (€ 699).

Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special

MERK

EDITORS' CHOICE