NIEUWSSony

Sony Walkman voor 77 uur muziek


Redactie HiFi.nl | 10 juli 2013 | Sony

Sony introduceert de nieuwe Walkman E-serie, waarbij het topmodel van deze lijn - de E585 van 140 euro - maar liefst 77 uur muziek op een enkele laadbeurt belooft.

"Deze nieuwe video- en mp3-spelers (E585,E384 en E383) halen het het beste uit elke muziekverzameling," stelt Sony Nederland. De eigen Clear Audio-technologieën zoals Clear Bass, Clear Stereo en Clear Phase moeten een rijk geluid vol details, met krachtige bastonen, kristalheldere hoge tonen en minder ´lekkage´ tussen stereokanalen verzorgen. Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) herstelt de hoge frequenties die verloren gaan wanneer naar sterk gecomprimeerde digitale muziekbestanden wordt geluisterd.

De Walkman is eenvoudig te voorzien van content. De inhoud (muzieknummers, foto's, video's, podcasts en afspeellijsten – enkel niet-DRM-inhoud) is van Windows Verkenner of iTunes-bibliotheek naar de Walkman te slepen. Voor het eerst is op de Walkman E-serie bovendien ook te genieten van muziekbestanden in het populaire FLAC-formaat, wat het aantal luistermogelijkheden vergroot. 

Walkman E384, D383 en E585
De kleurrijke, compacte Walkman E380-serie is vooral bedoeld om jongere muziekliefhebbers een eerste kennismaking met het 'legendarische Walkman-geluid' te bieden. Foto’s en video’s zijn op het heldere en duidelijke lcd-scherm te bekijken en favoriete FM-zenders zijn te beluisteren via de radiofunctie. Deze Walkman biedt een speeltijd tot 30 uur na één enkele laadbeurt. De E585 op zijn beurt is goed voor 77 uur speeltijd (op een laadduur van zo'n vier uur, klik hier voor verdere specs) en wordt geleverd met de MDR-NC31 in-ear hoofdtelefoons.

Prijs en beschikbaarheid - augustus 2013

  • Sony NWZ-E383 (4GB): € 75
  • Sony NWZ-E384 (8GB): € 90 (en beschikbaar in zwart, blauw en rood)
  • Sony NWZ-E585 (16GB): € 140 (en beschikbaar in zwart (aluminium). Meegeleverde in-ear hoofdtelefoon: MDR-NC31)

EDITORS' CHOICE