NIEUWS

Update X-fi 2013 - Akoestische workshops van RivaSono


Redactie HiFi.nl | 20 juli 2013

Het is weliswaar pas half juli, maar voor je het weet is het 14 en 15 september en tijd voor de X-fi Audioshow 2013. Tijdens dat evenement verzorgt RivaSono op zowel zaterdag als zondag drie keer (om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur) een workshop met uitleg en praktische tips over akoestiek.

Tijdens de X-Fi show geeft Theo Wubbolts, hoofdredacteur van HVT magazine, een lezing waarin hij vertelt over “de kunst van het luisteren”. Hij gaat dieper in op het ‘luisteren naar opnames’, waarbij hij aan de hand van vele voorbeelden specifieke kenmerken en verschillen laat horen en hoe wij die beleven. Dat doet hij op apparatuur die beschikbaar wordt gesteld door Wim van Kraanen van Analogue Audio. De gebruikte set is samengesteld uit topklasse producten van Norma Audio en Pathos die worden gekoppeld aan de fantastische luidsprekers van Diapason.

Onder deelnemers van iedere workshop wordt een akoestische meting met persoonlijk advies t.w.v. €250 verloot. Daarnaast geeft RivaSono doorlopend gratis advies over de akoestiek van uw woonkamer, studio of luisterruimte. Want de kamer waarin u naar muziek luistert bepaalt voor een groot deel de beleving van de muziekweergave.

RivaSono heeft een methode ontwikkeld om een akoestische meting uit te voeren in uw kamer, waarna samen met u het resultaat wordt geanalyseerd en geheel vrijblijvend, tips en advies over de mogelijke verbeteringen worden gegeven. In het advies vormen akoestische metingen het uitgangspunt, maar wordt ook gezocht naar de optimale verhouding tussen uw wensen en de gewenste geluidsverbetering.

Vaak kan deze verbetering, door het tijdelijk plaatsen van RivaSono akoestische producten, ook gelijk vrijblijvend worden gedemonstreerd in uw eigen ruimte. De expertise van RivaSono maakt het verschil tussen het lukraak ophangen van een gordijn of het experimenteren met schuimblokken van de bouwmarkt en een werkelijke verbetering. Het bespaart u teleurstelling, tijd en geld en levert meer luisterplezier op. Het verschil is direct en ondubbelzinnig hoorbaar.

Tijdens X-fi introduceert RivaSono twee nieuwe akoestische producten én een speciale app. Deze RivaSono app geeft informatie over het belang van akoestiek voor HiFi weergave, de mogelijke verbeteringen hierbij en de akoestische oplossingen van RivaSono. Daarnaast geeft de app de mogelijkheid zelf een eerste analyse te doen van de eigen kamer. Afhankelijk van het resultaat geeft de app een passend advies. De RivaSono app voor iPad en iPhone is binnenkort gratis beschikbaar via de Appstore.

Lees alles over X-fi 2013 op onze Special Page.

EDITORS' CHOICE