NIEUWS

Love Me Do op hartvormig vinyl


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2013

In het weekend dat Mick Jagger zeventig wordt, komen wij met een nieuwsberichtje over The Beatles. Love Me Do, de eerste single van het befaamde viertal uit Liverpool, wordt namelijk op gelimiteerd roodkleurig, hartvormig vinyl uitgebracht.

Het is namelijk meer dan vijftig jaar geleden dat Love Me Do, met - net als bij de originele persing - P.S. I Love You als B-kantje, op 5 oktober 1962 werd uitgebracht. Daarmee is volgens het Europese recht het copyright op de opname verlopen, waardoor Mischief Music het singletje in de speciale editie kan releasen. Eerder al bracht dat label om dezelfde reden kleurrijke singles van Elvis Presley en Bob Dylan uit in de ‘ex-copyright reissue series’.

Overigens zal het één van de laatste keren zijn dat Mischief Music dit kunstje kan flikken, want de Europese Unie heeft inmiddels ingestemd met aanpassing van de wet; de rechten op geluidsopnames worden verlengd tot zeventig jaar. Die nieuwe wet treedt echter pas later dit jaar in werking.

De speciale hartvormige single, die in een oplage van slechts vijfhonderd exemplaren wordt geperst, is uitsluitend te bestellen bij Amazon.com.

EDITORS' CHOICE