NIEUWS

Bijzondere filmbeelden tijdens lichtjesavond Bergen


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2013

Bergen kent al sinds 1926 ieder jaar op de eerste woensdag van augustus de zogenaamde lichtjesavond. Van heinde en ver komen mensen naar het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp waar tuinen en straten versierd zijn met kaarsen en lampionnen. De nieuwe Audio & Video winkel Arvendi & Musical Reality verzorgt woensdagavond 7 augustus een heel bijzondere filmvertoning.

Op de muur van het oude sorteercentrum van het postkantoor aan de Breelaan worden namelijk beelden vertoond van Bergen vanaf de jaren dertig. Veel van de beelden kwamen beschikbaar door de documentaire van Nederlandse Spoorwegen over het stoomtrammetje Bello, dat talloze toeristen van en naar Bergen aan Zee vervoerde.

Het initiatief van de vertoning van de authentieke filmbeelden in de openlucht bioscoop komt van de uitbaters van de nieuwe Audio & Video winkel Arvendi & Musical Reality aan de Breelaan en is een samenwerking met Niels Leijen die op deze plek zijn nieuwbouwproject ‘Het Posthuys’ wil realiseren.

Met de projectie van 7x5 meter wil de nieuwe speciaalzaak laten zien hoe Bergen eruit zag vanaf de jaren ’30. Daarbij krijgen de beelden ondersteuning van een ultramodern geluidssysteem, één van de specialiteiten van Arvendi & Musical Reality.

De bijzondere vertoning start rond de klok van 22.00 uur aan de Breelaan ter hoogte van nummer 5a. Kom bijtijds, het centrum van Bergen is vanaf 19.00 uur hermetisch afgesloten voor auto’s.

EDITORS' CHOICE