NIEUWS

X-fi Update - Daudio toont dipool W1 aan breed publiek


Redactie HiFi.nl | 05 augustus 2013

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt in NH De Koningshof X-fi Audioshow 2013 plaats. Na enkele interne demonstraties kan in Veldhoven een breed publiek kennismaken met de Daudio dipool W1 luidspreker die het in 2012 opgerichte Nederlandse bedrijf heeft ontwikkeld.

We besteedden in mei al uitgebreid aandacht aan de dipool W1 speaker van Daudio. Een uit de hand gelopen hobby van Hans Beckeringh en Jeroen Dezaire leidde tot de ontwikkeling van deze fullrange 3-weg luidspreker die volgens de makers geen resonantie kent en geen kleuring toevoegt door het gebruik van elektronische componenten die de drivers filteren en versterken.

Tijdens X-fi Audioshow 2013 wordt een set Daudio dipool W1’s aangestuurd met een eveneens zelf gebouwde lijn van elektronica die bestaat uit een Daudio AMP 4 x 250 watt versterker en een Daudio DAC met analoge volumeregeling en bronkeuze. Als actief filter wordt de Daudio ASP (Analoge Signaal Processor) gebruikt. Het systeem is ook als 3-weg actief systeem leverbaar, met zowel analoog als digitaal (DSP) filter.

De Daudio dipool W1 kost 8750 euro voor een paar. Dat betreft dan een afgemonteerde set, de luidspreker is ook als zelfbouwset verkrijgbaar. Voor de Daudio AMP kost 1350 euro voor een 2-kanaals versterker en 1750 euro voor een 4-kanaals versterker. Voor een Daudio DAC moet 1750 euro betaald worden. Kijk voor meer informatie over de producten op de site van Daudio. Of neem tijdens X-fi Audioshow 2013 een kijkje in kamer 117, waar de producten van Daudio staan opgesteld.

Kijk voor meer X-fi nieuws op onze Special Page.

EDITORS' CHOICE