NIEUWSArcam

Introductie Arcam AVR450 en AVR750


Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2013 | Arcam

Arcam is zo'n specialistische audiofabrikanten die naast hoogwaardige stereo componenten ook topklasse AV-producten weet te ontwikkelen – met de uitgangspositie dat alles wat klankmatig van belang is voor een stereo product dubbel zo belangrijk is bij een audio-video component. Vorig jaar zagen we de AVR360 (recensie hier), deze maand introduceert het merk de Arcam AVR750.

Ontwikkeld met hetzelfde DNA is ook de onderstaande Arcam AVR450 leverbaar, en verwachten het merk bovendien de AVR380 later dit jaar voor te kunnen stellen. Kijk voor meer informatie op de website.

Arcam AVR750
Voor de weergave van de meest uiteenlopende effecten uit Hollywood, bestaat geen referentie – in tegenstelling tot de klanken van een piano of de audiobeleving van een concert. Daarom, zo claimt Arcam, legt het merk de focus op de optimalisatie van stereoweergave en voert die stappen vervolgens door in alle andere kanalen.

De grootheden die bepalend zijn voor een diep en wijds stereobeeld, snelheid en definitie vertalen zich in de meeslepende weergave van zowel stereo muziek als meerkanaals films. Alhoewel de Arcam AVR750 doorbouwt op al het goede van de AVR600 is zijn binnenwerk rigoureus veranderd. De efficiëntere voedingslay-out spijkert een rotsvaste basis voor zelfs de meest veeleisende soundtrack. Gecombineerd met de verder geperfectioneerde Class G versterkerschakeling en compleet nieuwe analoge secties moet de Arcam AVR750 je dieper in de voorstelling trekken dan ooit tevoren.

Deze kwaliteiten zijn, in iets afgeslankte vorm, ook terug te vinden in een tweetal modellen onder de Arcam AVR750. 

Verkoop adviesprijzen nieuwe Arcam AVR series

 1. Arcam AVR750: €4.999
 2. Arcam AVR450: €2.799 

Kijk ook eens op de Special van importeur Audiac

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »