X-fi Update - Avantgarde Acoustic presenteert Zero 1 en Uno Fino

Tijdens X-fi Audioshow 2013 op zaterdag 14 en zondag 15 september, zal Avantgarde Acoustic de revolutionaire Zero 1 en Uno Fino presenteren aan de in NH Koningshof aanwezige audioliefhebbers.

Avantgarde Acoustic staat bij audioliefhebbers wereldwijd vooral bekend om de kenmerkende hoornluidsprekers. Maar altijd was er het verlangen een compacte luidsprekers te bouwen die de bijzondere ervaring van Avantgarde Acoustic toegankelijk maakt voor een grote groep liefhebbers. Dat verlangen wordt nu vervuld met de Zero 1.

Volgens Avantgarde Acoustic “slaat de Zero 1 nieuwe wegen in met een revolutionaire maatvoering, een vereenvoudigde vorm, probleemloze set-up en volledig geïntegreerde processor en versterker technologie. Ondanks de strakke vormgeving en de compacte afmetingen, straalt de Zero 1 vernuft en verfijning uit en integreert tegelijkertijd naadloos met de leefomgeving van zijn eigenaar. De verzonken bolgolf hoorn is daarbij een lichtend voorbeeld van functionele schoonheid”.

De Zero 1 is trouwens meer dan alleen een luidspreker. Het is een volledig geïntegreerd systeem waarin digitale processoren, digitaal-analoog-omzetters, versterkers en luidsprekers zijn ondergebracht. “Een high-end kwaliteitsniveau dat ongekend is in deze prijsklasse”, meldt Avantgarde Acoustic. “De luidsprekers communiceren met elkaar via een radioverbinding. Ze hoeven alleen maar te worden aangesloten op het lichtnet en de digitale ingang van de master luidspreker op een muzieksignaal, bijvoorbeeld via AirPort Express. Dat is alles.”

Een andere mooie noviteit die importeur Number4 Audio is de Uno Fino, een passief 2-weg hoornluidsprekersysteem, gecombineerd met een geïntegreerde actieve subwoofer, de SUB221. De Uno Fino is vooral een verkleinde versie van het klassieke Uno luidsprekersysteem. Bij de ontwikkeling van dit compacte hoornsysteem was het doel om dezelfde power en helderheid van de grotere broer te realiseren in een aanzienlijk compactere behuizing.

Of Avantgarde Acoustic daarin geslaagd is, kun je op zaterdag 14 en zondag 15 september ervaren in NH Koningshof in Veldhoven. Daar deelt Number4 Audio kamer 3 van het conferentiecentrum met Hifi Corner. Beide importeurs zullen een topklasse set demonstreren die is samengesteld uit nieuwe componenten van Lyngdorf met hoornluidsprekers van Avantgarde Acoustics.

Lees alles over X-fi Audioshow 2013 op onze Special Page.

EDITORS' CHOICE