NIEUWSLG

LG komt met portable retro projector


Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2013 | Fotografie Fabrikant | LG

Wanneer je de foto’s van de LG PG65U bekijkt, denk je eerder aan een ouderwetse Super 8 projector, dan een hypermoderne digitale projector. Toch is het portable apparaat hartstikke modern.

De LG PG65U is een portable LED projector met een externe accu, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. De ingebouwde lamp levert 500 lumens en heeft volgens LG een gegarandeerde levensduur van minstens 30.000 uur. Met een WXGA resolutie van 1280x800 pixels kun je een schermgrootte van meer dan drie meter (125 inch, zo’n 317,5 cm) creëren.

Verder is de PG65U uitgerust met Wi-Fi en een ingebouwde TV tuner, terwijl via de USB-hub ook externe apparaten aangesloten kunnen worden. Daarnaast is de portable projector bijvoorbeeld ook voorzien van RGB in en HDMI.

Maar het is natuurlijk vooral het design waardoor dit apparaatje onze aandacht trok. Waar conventionele beamers plat liggen, wordt de LG PG65U rechtop gezet en krijgt het een echte 8mm look and feel door de toetervorm van de lenskap en de ventilatieroostertjes.

Volgens de website van LG moet de PG65U zo’n 700 dollar kosten. Over Nederlandse prijzen en levering is ons vooralsnog niets bekend.

EDITORS' CHOICE