NIEUWS

AudioArt introduceert de vM HDHT PC


Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2013

Het Audioart designteam (van Medevoort) heeft in samenwerking met HDHTPC.NL een product gecreŽerd om muziekliefhebbers en fans van Home Theater van dienst te zijn: De vM HDHT PC. Of, zoals de formule in het bericht luidt:†vM + audiofiele PC + videofiele PC =†vM HDHT PC.

Deze HTPC is voorzien van een aantal vM modificaties, die een optimale muziekbeleving en/of Home Theater kwaliteit moeten waarborgen, mede bepaald door de toegepaste software Ė Streamen, rippen, afspelen, opnemen (van CD, DVD en Blu-ray Disc) en genieten op High-end niveau.

Om deze beloftes te realiseren, hebben de partners de volgende modules gebruikt;

  • ASRock moederbord
  • AMD APU
  • Scythe processorkoeler
  • Plextor CD-DVD-BD brander
  • Kingston HyperX geheugenmodules
  • Samsung Solid State Drive
  • be-quiet! voeding
  • SilverStone behuizing

Als basissoftware is onder meer gekozen voor Windows 7 als OS vanwege de stabiliteit en hoge acceptatiegraad, en daarnaast voor Power DVD voor de beste Blu-ray (3D) afspeelkwaliteit.

In de handleiding wordt ook advies gegeven voor de zelf te plaatsen software, zoals E.A.C., XBMC, VLC, Foobar, enz. De keuze voor het beste programma is namelijk afhankelijk van de gebruiker (alleen muziek, of Home Theater).

"Waar andere fabrikanten een externe oplossing (DAC) kiezen of adviseren voor het muzikale probleem van een (HT)PC, hebben HDHTPC.NL en Audioart er juist voor gekozen om dit probleem intern op te lossen Ė namelijk bij de bron," zo meldt distribiteur Audiopart. "Een groot voordeel hiervan is dat deze externe oplossingen hierdoor ook veel beter zal gaan presteren."

"Op basis van haar jarenlange expertise heeft Audioart voor deze PC een groot aantal upgrades en modificaties uitgewerkt en geplaatst. Ervaring hiervoor werd opgedaan in zowel alle Van Medevoort producten, als in A.R.T. (de digitale recording divisie) en de duizenden welbekende vM modificaties in de producten van o.a. Philips, Sony, Denon, Marantz, Teac, Pioneer, enz."

HDHTPC.NL is de leverancier van de vM HDHT PC, compleet met de vM modificatie en een Audioart certificaat voorzien van model- en registratienummer. Zij verzorgen eveneens de after sales service, helpdesk en online communicatie. Contact: HDHTPC.NL, Amersfoort, Erik van Vulpen, www.hdhtpc.nl / info@hdhtpc.nl.

Contact voor info Van Medevoort:
AudioPart, Maarssen, www.audiopart.nl / contact@audiopart.nl.

EDITORS' CHOICE