NIEUWSQuadral

Ook Quadral komt met soundbox

Quadral mengt zich in de steeds drukker wordende markt van soundbars en soundboxen. De luidsprekerfabrikant heeft op de eigen Facebookpagina de nieuwe Quadral Magique aangekondigd. Het is trouwens niet de enige nieuwe speaker die we dit najaar kunnen verwachten van de Duitsers.

De Quadral Magique is een actieve 3-weg tv-luidspreker met twee 19 mm silk dome tweeters, vier 65 mm midrange drivers en twee grote basdrivers van 150 mm. Opvallend genoeg heeft de Magique geen HDMI-poorten of bluetooth. Wel zijn een optische en coaxiale digitale ingang beschikbaar, net als RCA stereo. In tegenstelling tot soundbars - die voor de tv worden gezet of gehangen - wordt bij de soundbox van Quadral de televisie bovenop het apparaat geplaatst. De Magique kan beeldschermen tot een gewicht van 40 kilo aan. De soundbox heeft een adviesprijs van 599 euro.

Naast de Magique, komt Quadral in het najaar ook met een actief 2-weg luidsprekersysteem voor multimediatoepassingen. Deze Rondo is voorzien van bluetooth en heeft daarnaast een USB-poort. Ideaal voor gebruik bij en met een laptop, tablet of smartphone. Ook aan conventionele verbindingen wordt gedacht, de Rondo is uitgerust met een analoge stereo-ingang. Leverbaar in hoogglans zwart en wit voor een setprijs van 599 euro.

Met de nieuwe Argentum serie brengt Quadral een zeer betaalbare luidsprekerlijn op de markt. Speciaal voor de Argentum ontwikkelde Quadral een heel nieuwe silk dome tweeter, terwijl de grootformaat woofer en midrange drivers aluminium gecoate polypropyleen membranen hebben. De prijzen van de in wit en zwart leverbare speakers variŽren van 169 tot en met 449 euro.

Naast bovengenoemde Argentum serie, brengt Quadral medio september ook de Argentum 4000 op de markt. Een compacte en krachtige 5.1 set die bestaat uit vier compacte satellieten, een center speaker en een subwoofer. De set heeft een adviesprijs van 899 euro.

De nieuwe luidsprekerserie Ferrum heeft een sjieke look en bestaat uit vloerstaanders met een glazen voet, een centerspeaker en boekenplankspeakers. Na de Qube 8, Qube 10 en Qube 12 komt Quadral in september ook met de nieuwe actieve subwoofer Qube 7. Adviesprijzen van deze producten zijn ons nog niet bekend, behalve van de Ferrum vloerstaander en de Qube 7. Deze zijn beiden 299 euro per stuk.

EDITORS' CHOICE