NIEUWS

Vinylclub nieuwe online speler platenmarkt


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2013

Mooi nieuws voor de liefhebber van het zwarte goud: er is vandaag een verse LP-website gelanceerd, Vinylclub, die in een persbericht aangeeft platen te verkopen tegen de inkoopprijs van winkels en muzieksites (wat ergens weer minder goed nieuws is voor andere partijen natuurlijk...). Al komt daar nog wel de BTW bij. 

"Vinylclub doet dit uit ongenoegen met het kleine aanbod goede LP's dat nog te vinden is in de weinige winkels die nog over zijn, en de hoge prijzen die daar betaald moeten worden," aldus dat persbericht. "Voor muziekliefhebbers buiten Amsterdam is het bijna onmogelijk geworden om nog tegen redelijke prijzen LP's te kopen. En dat terwijl het aanbod momenteel groter en interessanter is dan ooit."

In ander vinylnieuwsch: déze gave lijst bijzondere platenzaken

De Vinylclub levert aan leden die 7,50 euro lidmaatschap betalen per maand LP's en CD's tegen de prijs waarvoor winkels en andere muzieksites ze inkopen van platenmaatschappijen en distributeurs. Oprichter Martijn Geurts: "Twee jaar geleden zijn we begonnen. We hebben een site gebouwd en zijn begonnen met het leveren van LP's en CD's aan vrienden, kennissen en onszelf. Dat bleek een gat in de markt – nu maken we de overstap naar alle muziekliefhebbers die graag mooie muziek willen kopen tegen lage prijzen."Het aanbod is ruim 100.000 lp's, 500.000 cd's en 70.000 films. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de website.

EDITORS' CHOICE