NIEUWS

X-fi update - Ludwig Audio brengt bovenklasse naar Veldhoven


Redactie HiFi.nl | 04 september 2013

Met nog minder dan twee weken te gaan tot aan X-fi Audioshow 2013 wordt steeds duidelijker wat de verschillende exposanten zullen tonen op zaterdag 14 en zondag 15 september in Veldhoven. Zo komt Ludwig Audio met twee merken uit de absolute high end topklasse naar NH Koningshof: Tidal en Lawrence Audio. Tijdens X-fi Audioshow 2013 kunnen geïnteresseerden in kamer 45 terecht voor deze twee merken, waarvan Ludwig Audio de importeur is voor de Belgische markt.

Het is nog niet helemaal duidelijk welke modellen bewonderd kunnen worden, maar de importeur neemt in ieder geval twee verschillende systemen van het Duitse Tidal mee naar Veldhoven. “Tidal is al vijftien jaar een gevestigde naam en het merk wordt gekarakteriseerd door de perfectionistische wijze waarop naar muzikaliteit wordt gezocht. De volledig met de hand gemaakte producten stralen pure klasse uit”, laat Ludwig Audio weten.

In ieder geval één opstelling stuurt luidsprekers van het Taiwanese Lawrence Audio aan. Het gaat daarbij om de Lawrence Audio Cello, een 3,5-weg vloerstaander, voorzien van een paar ribbon tweeters en twee carbonfiber mid-range woofers. De speaker dankt zijn naam aan de uiterlijke gelijkenis met het muziekinstrument.

“Lawrence Audio is in 1996 opgericht door Lawrence Liao en heeft een line-up van opvallende en subliem klinkende luidsprekers, waarvan er verschillende zijn gemodelleerd naar muziekinstrumenten. De inspiratie voor het ontwerp van deze unieke speakers is Lawrence’s liefde voor klassieke muziek en instrumenten zoals de viool, mandoline, en de cello”, weet importeur Ludwig Audio.

“De luidsprekers van Lawrence Audio onderscheiden zich door hun unieke, hoekige ontwerpen, die ongewenste resonanties verminderen. Luisteraars kunnen genieten van een compromisloze, pure geluidsweergave, die de live performance benadert. Verder zijn alle Lawrence Audio luidsprekers volledig ontworpen en gebouwd in Taiwan met gebruik van de hoogste kwaliteit materialen.”

Ludwig Audio is tijdens X-fi Audioshow 2013 te vinden in kamer 45 van NH Koningshof in Veldhoven.

Lees alles over X-fi Audioshow 2013 op onze Special Page.

EDITORS' CHOICE