NIEUWS

Beeldnieuws en filmpje Armin van Buuren IFA 2013

Officieel start de IFA op vrijdag 6 september voor het grote publiek, maar we zijn sinds woensdag alvast in Berlijn om diverse pers-conferenties te bezoeken en het eerste nieuws te kunnen delen.

Je zag al een aantal berichten verschijnen, vandaag schetsen we even een beeld van diverse (beeld)introducties uit de hoek van onder meer Philips en Panasonic. En we zagen Armin van Buuren aan het werk met een nieuw product; de DJ introduceerde de M1X, een disc jockey-tool voor beginners, of gewoon voor de lol. Bij dezen een eerste indruk.

De TX-L65WT600 tv van Panasonic. Schermformaat is 65" (pas vanaf die grootte heeft 4K echt zin) en geeft 4K content (als je die weet te vinden) weer.

Er komt een tablet aan van Panasonic. Heeft ook een resolutie van 4K!

Omdat we ook eens wilde ervaren hoe racen op een 4K scherm aanvoelt. Hoe dat ging? Eh, veel grind van dichtbij gezien... Maar een prima beeld, daar niet van.

Terwijl ze elders nog volop aan het schilderen en het timmeren zijn, heeft Panasonic z'n zaakjes al prima voor elkaar.

De eerstvolgende drie jaar nog niet in de winkels schatten we: OLED in 4K. Van Panasonic.

Interessant hoofdtelefoonnieuws bij Panasonic. Eén model slaat de plank echter nogal mis (het flashy groen/zwarte model onderaan links in beeld). Dirt model moet je niet op, rond of in het oor dragen, maar net naast het oor. De drivers geven de vibraties van het het geluid via je kaakbeen door naar je oren. Knap gevonden, maar klinkt voor geen meter...

Op de iPad zie je een demobeeld van het nieuwe DTS Headphone:X virtueel surroundsysteem. De demo was niet geweldig, maar we zijn er redelijk zeker van dat deze technologie heel veel potentie heeft.

De beurs gaat morgen pas open voor het grote publiek. En dus moeten er hier en daar nog puntjes op de i gezet worden...

Veel volk op de Philips persconferentie; nieuws volgt!

Buurengerucht: Special Guest Armin Van Buuren heeft in samenwerking met een Philips de M1X-DJ ontwikkeld; de DJ presenteerde een disc jockey-product dat volgt in de voetsporen van Pioneer, Numark en Denon.

De M1X-DJ is bedoeld voor beginners of gewoon voor de fun. Het is een controller waarbij bijvoorbeeld een iPad als bron wordt gebruikt. Er zit ook een versterker en een luidsprekersysteem in het draagbare systeem. Bovendien kun je apparaten op elkaar aansluiten als je vrienden er ook één hebben. De resulterende mix kan direct opgenomen worden.

DJ Armin van Buuren presenteert de M1X-DJ op IFA 2013

EDITORS' CHOICE